Ești pregătită să faci un copil?

Există un strop de adevăr în vechea zicală conform căreia nu există un moment perfect pentru a face un copil. Însă anumiți factori din viața ta te pot ajuta să-ți dai seama dacă ești pregătită să faci un copil sau nu.
Iată despre ce este vorba!

Cum îți dai seama dacă ești pregătită să faci un copil?


1. Tu și partenerul tău vreți un copil


Cea mai importantă conversație pe care trebuie să o ai înainte de a face un copil este legată de dorința ta și a partenerului de a avea un copil. Cuplurile ar trebui să se asigure că nu există ipoteze cu privire la așteptările lor. Bebelușii aduc o nouă serie de provocări. Nu este momentul pentru resentimente atunci când este implicat un copil. 

2. Cariera ta este pregătită pentru un copil


Poți avea totul, dar nu în același timp. Încearcă să-ți stabilești și să te concentrezi pe niște obiective realiste.
Unii oameni își doresc să aibă o carieră, să crească un copil, să fie căsătoriți, să nu își neglijeze prieteniile și să aibă și timp liber. Însă nevoile copilului vor fi pe primul loc pentru o vreme. Trebuie să accepți că un copil va deține controlul. Copiii se pot îmbolnăvi sau pot apărea urgențe. Este important să știi ce părere are compania în care lucrezi în ceea ce privește echilibrul dintre viața profesională și cea personală.

3. Îți permiți un copil


Este o idee bună să supraestimezi cât va costa creșterea unui copil din cauza suprizelor neașteptate care, fără îndoială, vor apărea. De exemplu, poate te gândești că poți alăpta, însă cel mic nu tolerează laptele matern și trebuie să îi oferi formulă de lapte.
De aceea, este recomandat să încerci să calculezi costurile creșterii unui copil pregătind și un buget de urgențe.

4. Ești împăcată cu ideea că nu vei mai avea timp să dormi


Un copil te va pune față în față cu un set de competențe cu totul nou, pe care nu știai că l-ai avut vreodată. Vei schimba scutece, vei alăpta, îl vei purta pe cel mic peste tot cu tine, dar probabil că cea mai importantă abilitate pe care o vei dezvolta este funcționarea normală cu puțin sau fără somn.
Și nu te învață nimeni cum să faci asta. Încearcă să iei în considerare ce înseamnă lipsa de somn pentru părinții care nu își ia concediu după nașterea bebelușului. Crearea unui sistem de sprijin din partea partenerului sau chiar și a familiei s-ar putea să fie soluția cea mai bună.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod