Cum îi schimbă femeile pe bărbați

Multe cercetări recente sprijină ideea conform căreia relațiile strânse cu femeile pot influența dramatic atitudinile și comportamentul bărbaților, acasă și la locul de muncă.
Iată cum îi schimbă femeile pe bărbați, în bine sau în rău!

Modalitățile prin care îi schimbă femeile pe bărbați


Conform studiilor, directorii executivi de sex masculin își plătesc angajații mai puțin și pe ei mai mult după ce au fii, dar această tendință nu se aplică și în cazul fiicelor. De fapt, directorii executivi de sex masculin, care au fiice ca întâi-născuți, își plătesc mai mult angajații, dându-le angajatelor cele mai mari creșteri salariale.

Bărbații care au fiice dezvoltă și un atașament mult mai mic pentru rolurile tradiționale de gen.
De exemplu, devine mai puțin probabil ca acești bărbați să fie de acord cu afirmația conform căreia locul femeii este acasă sau la bucătărie și este mai probabil că acești bărbați să fie de acord să spele vase și să facă alte treburi în casă.

Cu toate acestea, bărbații care au o soră reacționează exact invers, sprijinind rolurile tradiționale de gen, fiind mai conservatori din punct de vedere politic și făcând mai puține sarcini casnice.

Bărbații ale căror partenere stau acasă favorizează, de asemenea, o diviziune tradițională a muncii.
Aceștia au tendința de a nu fi de acord cu femeile la locul de muncă, să judece organizațiile cu mai mulți angajați de sex feminin în ceea ce privește buna funcționare și să manifeste mai puțin interes pentru companiile conduse de directori de sex feminin. Acești bărbați refuză adesea și promovarea femeilor calificate.

În momentul în care bărbații lucrează cu femeile poate fi încurajat egalitarismul acasă. Bărbații preiau mai multe sarcini casnice după ce trec de la un domeniu dominat de bărbați, cum ar fi construcțiile sau ingineria, la o industrie dominată de femei, cum ar fi învățământul sau asistența medicală. 

Însă drumul carierelor netradiționale nu implică întotdeauna roluri netradiționale acasă: bărbații care câștigă mai puțin decât femeile fac, de fapt, mai puțină treabă acasă decât cei care își susțin economic familia.

În mod evident, femeile care își doresc să avanseze la locul de muncă și să aibă parte de sarcini casnice împărțite cu partenerul au nevoie de asta: să lucreze pentru un director de sex masculin cu multe fiice, fără surori, cu o soție care lucrează, și să se căsătorească cu un bărbat care are multe colege la birou și un salariu mai mare decât al lor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod