Când te numești o mamă perfectă?

Se scriu cărți despre cum să fii o mamă mai bună, psihologii fac dezbateri despre greșelile mamelor, dar mă întreb, de ce nu spune nimeni că sunteți speciale? De ce nu spune nimeni că sunteți perfecte așa cum sunteți?

Poate pentru că lauda nu vinde? Poate pentru că nu pare atât de interesant? Poate. Știi când ești o mamă perfectă?

 

1. Când îți porți vergeturile cu mândrie. 

 
Du-te pe Google și scrie “vergeturi”. Vei găsi numai articole în care ești învățată cum să scapi de ele sau cum să le previi, dar nimeni nu spune că vergeturile vin, de multe ori, la pachet cu sarcina. Nimeni nu-ți spune să le porți cu mândrie! Poate că abdomenul ți-e brăzdat, poate că nu mai ai coapsele perfecte, dar știi ce? Nu le ascunde și să nu-ți pară rău de ele. Sunt dovada clară a iubirii necondiționate pe care o simți pentru copilul tău. 
Sunt femei care nu se mai simt confortabil să stea dezbrăcate în fața bărbatului lor, tu să nu faci așa.
Pe bărbatul care te-a ales pe tine să devii mama copiilor lui, n-ar trebui să-l sperie niște vergeturi. În schimb, îl poate speria lipsa de încredere pe care o poți avea tu. Poate că nu va ști cum să reacționeze, poate că în subconștient se va simți vinovat sau poate că nici nu le-ar observa dacă n-ai face atâta caz. Așa că, draga mea, poartă-ți vergeturile cu mândrie. Nu e nimic anormal în asta! Lasă-ți bărbatul să te vadă așa cum ești și nu schimba nimic în viața voastră intimă.
 

2. Când n-ai timp să-ți speli părul.

 
Știi ce? Pentru femeile ca mine, cele care n-au devenit încă mame, ești o eroină. Mi-am văzut prietenele în primele luni cu bebelușul acasă.
Am văzut ce înseamnă sacrificiu și dorința de a nu da greș față de ființa aceea care are atâta nevoie de tine și pentru asta, dă-mi voie să-ți spun că ești o mamă perfectă!
 

3. Când îți faci timp să citești cuvintele astea:

 
Așa-i că ai vrut să afli ce am de spus? Așa-i că ai simțit nevoia să verifici dacă ești o mamă perfectă? Simplul fapt că ai avut intenția asta, te face să fii cea mai bună mamă! Vezi tu, judecători mai aspri decât noi înșine nu există. O mamă perfectă nu este cea care știe toate regulile de parenting, ci aceea care își dorește să-și crească copilul fericit, iar tu dacă ai ajuns să citești vorbele astea, ești cea mai bună mamă din lume! Pentru simplul fapt că ai deschiderea și intenția de a fi mai bună.
Indiferent câte cărți vei citi, n-ai certitudinea că vei face totul perfect, ori nici nu e cazul să faci asta. Tu să fii deschisă și din când în când, mai lasă-te și iubită. Și tu ai nevoie de asta! Și tu ai dreptul să fii răsfățată.
 

4. Când te pui în pat și lași vasele nespălate și podeaua lipicioasă.

 
Asta nu te face niciodată o mamă sau o soție mai puțin bună. De multe ori, sentimentul de vinovăție pe care îl poți simți este doar în capul tău. Când simți nevoia să lași vasele nespălate, lasă-le acolo și dormi. Sau pur și simplu, du-te lângă bărbatul tău și spune-i “Omule, eu n-am chef să spăl vasele acum, dar aș vrea să stau aici, lângă tine”.
Ți-am mai spus, ai dreptul să te lași iubită și răsfățată. În plus, dacă faci asta, e posibil ca a doua zi, dimineața, să găsești vasele spălate și podeaua curățată.
 
Draga mea, ești perfectă! Să nu uiți asta! Să nu uiți că piticul tău are nevoie să te vadă și fericită, așa că oferă-ți dreptul ăsta. Îl meriți!
 
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod