6 semne că ești o mamă narcisistă

O mamă narcisistă este un părinte cu o tulburare de personalitate narcisică, construit psihologic pentru a atrage atenția. Copiii părinților narcisiști se simt confuzi și pierduți, căutând dragostea pe care nu au primit-o niciodată acasă. Aceștia se așteaptă ca mamele să-i îngrijească și să îi susțină, însă nu primesc dragostea și sprijinul pe care părinții normali le oferă. Iată cum recunoști o mamă narcisistă!

Cum îți dai seama că ești o mamă narcisistă?


1. Îți place să deții controlul


Îți place să ai control complet asupra tuturor aspectelor vieții copilului tău, de la prieteni, la muzică, haine și obiceiuri. Manipularea are un rol important în viața ta și te folosești de șantajul emoțional atunci când interacționezi cu cel mic.

2. Ești în centrul fiecărei conversații


Poate că piticul tău încearcă să-ți povestească despre o problemă de la școală sau din grupul său de prieteni, însă preiei controlul discuției și o concentrezi asupra ta. Copilul poate începe să spună cât de trist este din cauza unei anumite probleme, când se trezește că începi să-i povestești că la vârsta lui nu aveai aceste probleme.

3. Te enervezi când lucrurile nu merg cum vrei


O mamă narcisistă se enervează destul de ușor și dă vina pe copil sau pe alte persoane, în loc să recunoască faptul că ea ar putea fi problema. Copiii și partenerii acestor mame au tendința de a evita anumite subiecte, de teama nervilor.


4. Totul se învârte în jurul tău


Narcisiștii sunt de părere că întreaga lume se învârte în jurul lor. În momentul în care intră pe ușă, se așteaptă ca toată lumea să se strângă în jurul lor. O mamă narcisistă simte că este cel mai important membru al familiei, și nu un membru al echipei.

5. Porți ranchiună


Acest sentiment are o durată lungă de viață. Dacă o persoană spune sau face ceva ce nu ar trebui, o mamă narcisistă va purta ranchiună destul de mult timp.
Iar persoana care a îndrăznit să facă o alegere diferită va fi ignorată pentru o greșeală pe care altă persoană ar fi iertat-o și uitat-o de mult.

6. Folosești dragostea ca recompensă și pedeapsă


Mamele narcisiste știu că cea mai puternică armă este dragostea pentru copii lor. Nu o fac cunoscută des, însă atunci când o fac, este, de obicei, în văzul lumii, pentru a da bine în exterior. Cu toate acestea, își retrag afecțiunea ca pedeapsă în momentele în care cred că cei mici au greșit.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod