Cele mai bune jucării non-electronice pentru preșcolarul tău

Până în momentul în care copilul ajunge la vârsta perfectă pentru a merge la școală, acesta începe să folosească obiectele conform scopului pentru care au fost create - un creion este un instrument pe care îl poți folosi pentru a scrie.
Dar îți poți imagina creionul și ca fiind o jucărie: poate fi o sabie, un laser sau îl poți folosi pentru a dirija o orchestră. Joaca devine mai interesantă pentru preșcolarul tău. De exemplu, cel mic poate avea prieteni imaginari sau poate pretinde că este altcineva, cum ar fi eroul său preferat. Acest tip de joacă este important, deoarece reprezintă o modalitate pentru copii să combată temerile și anxietățile lor. Iată care sunt cele mai bune jucării non-electronice pentru preșcolarul tău!

Care sunt cele mai bune jucării non-electronice care îl pot salva pe preșcolarul tău de plictiseală?


Cele mai bune jucării pentru preșcolari pot contribui la dezvoltarea abilităților lor motorii și socio-emoționale, de la mașini de jucărie la povești și boargame-uri. Acestea îi pot învăța pe cei mici cum să coopereze și cum să câștige sau să piardă cu grație.
Iată câteva jucării non-electronice care pot fi incluse în rutina copilului tău!

1. Puzzle-uri și jocuri cu cuburi


Jocurile cu cuburi nu sunt doar pentru bebeluși. Cele destinate copiilor mici și preșcolarilor ajută la stimularea abilităților de rezolvare a problemelor și la coordonarea ochilor cu mâinile. Puzzle-urile ajută la dezvoltarea coordonării și la dexteritate. Îți ajută copilul să înțeleagă relațiile spațiale și să gândească logic. Pe măsură ce înaintează în vârstă cel mic, poți începe să alegi puzzle-uri care au piese mai mici.

2. Mobilier pentru copii


Scaunele și mesele pentru copii sunt obiecte simple, care pot ajuta jocurile copiilor să pară mai elevate. Preșcolarul tău își poate imagina că are propria lui casă, un birou personal sau un restaurant în care stă împreună cu micii săi prieteni (figurinele și jucăriile de pluș).

3. Boardgame-uri de bază


Boardgame-urile pot ajuta copiii să învețe să urmeze regulile și să își aștepte rândul. Cu toate acestea, specialiștii recomandă să nu introduci jocuri cu prea multă strategie momentan în viața copilului tău.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 5 ani s-ar putea bucura de anumite jocuri, dar Monopoly poate fi prea complex pentru aceștia momentan.

4. Instrumente muzicale de bază


Instrumentele muzicale sunt o altă modalitate distractivă prin care îți poți lăsa copilul să se exprime. Poți să îl lași să exerseze pe xilofon, tamburină sau tobe. Însă trebuie să te pregătești și pentru multe concerte și spectacole acasă.

5. Materiale artistice


Desenele copilului tău devin din ce în ce mai detaliate și chiar poate începe să se semneze pe ele. Cel mic se va bucura de fiecare dată când va avea ocazia să facă opere de artă colorate folosind markere și creioane colorate, colaje folosind diferite hârtii colorate și sculpturi folosind argilă.
Copiii încep să devină mai atenți înainte de a merge la școală, deci activitățile artistice sunt o modalitate excelentă de a-i menține ocupați.

6. Cărți și alte materiale


Un preșcolar va continua să aprecieze cărțile cu imagini, chiar mai mult atunci când are parte de ilustrații și de texte mai detaliate. Obiectele care te pot ajuta să spui o poveste, cum ar fi păpușile, pot fi distractive pentru copii la această vârstă. Acestea le permit copiilor să fie creativi și să dea frâu liber imaginației, dar le oferă și oportunitatea de a se juca cu alții.

Pentru un preșcolar, lumea din jurul său devine un loc fără limite. Acesta simte că este stăpânul și creatorul tuturor lucrurilor din viața sa.
Iar imaginația și creativitatea lui au de câștigat în această situație.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod