Fraze pline de iubire pe care să i le spui bebelușului, chiar dacă nu le înțelege încă

Discuțiile cu bebelușul chiar și atunci când este în burtică reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a întări legătura dintre părinți și copil.
Da, bebelușul nu înțelege cuvintele și nu poate purta conversații momentan, dar nu înseamnă că părinții nu pot vorbi cu el oricum. Iată câteva fraze pline de iubire pe care să i le spui bebelușului tău!

Ce fraze pline de iubire îi poți spune bebelușului tău, chiar dacă nu te înțelege încă?


De ce este atât de important să vorbești cu bebelușul tău? Deși bebelușul tău nu poate înțelege încă vorbele tale, beneficiile vorbitului cu el sunt nenumărate. În momentul în care cel mic te ascultă, bebelușul poate descoperi importanța vorbitului cu mult timp înainte să înțeleagă sau să repete anumite cuvinte. 

Publicația The Guardian a discutat despre un studiu al copiilor cu care au vorbit părinții.
Aceștia au avut abilități mai bune, precum și un limbaj și un vocabular în dezvoltare, încă de la vârsta de 18 luni. Aceste abilități au influențat performanțele academice din următorii șase ani. Vorbitul cu bebelușii le dă acestora posibilitatea să învețe regulile limbajului și chiar îi ajută să înțeleagă cum funcționează lumea din jurul lor. Trebuie să începi să discuți cu bebelușul încă din prima zi. Începi să construiești o minte, care se poate gândi la trecut și la viitor. Părinții care vorbesc cu copiii ar putea să descopere potențialul de învățare al celor mici.

Un alt motiv pentru care ar trebui să vorbești cu copilul tău este ajutorul dat dezvoltării creierului acestuia.
8% din dezvoltarea fizică a creierului copiilor apare în primii ani de viață ai acestora. În această perioadă a creșterii, creierul începe să formeze acele conexiuni necesare pentru gândire, învățare și procesarea informației. Când vorbești cu bebelușul tău, ajuți la formarea acelor conexiuni.

Cum să vorbești cu bebelușul tău?


Momentul întâlnirii după 9 luni cu bebelușul tău poate fi incredibil de emoționant, încât s-ar putea să nu știi ce să spui, să rămâi efectiv fără cuvinte. Însă nu trebuie să fie o declarație de dragoste elaborată.
 

Iată câteva fraze pe care le poți spune pentru a-ți exprima iubirea:


Bine ai venit, bebelușule!

Ai meritat așteptarea.

Vei crește și vei deveni o persoană incredibilă.

Ești adorabil.

Ești frumos.

Mami/tati are atât de multe să îți spună.

Nu îmi vine să cred că ești aici în sfârșit. 

Te iubesc!

Echilibrul dintre vorbele pentru bebeluși și cele pentru adulți


Poate fi dificil să îți ții în frâu sentimentele pe care le ai pentru copilul tău, iar acest lucru este vizibil mai ales în felul în care vorbești. Poate că vocea ta are o tonalitate mai înaltă sau repeți sunete și gângureli.
Ca răspuns, vei vedea că cel mic se distrează. Nu este nimic în neregulă cu aceste tipuri de conversații, dar este important să echilibrezi și cu discuții pe care le-ai purta cu o persoană adultă. În loc de a vorbi lent și de a pune accentul pe anumite cuvinte, s-ar putea să fie mai bine să vorbești cu cel mic la fel cum ai vorbi cu un adult, pentru a-l ajuta să își îmbunătățească abilitățile lingvistice. Din nou, acest lucru îi va permite celui mic să înțeleagă regulile comunicării, cum ar fi ritmul, tonul vocal, structura complexă a limbajului.

Există și alte modalități prin care îi poți vorbi copilului tău. De exemplu, poți citi o carte cu voce tare. Sau poți chiar să povestești cu detalii activitățile pe care le faci împreună cu cel mic.
O altă metodă prin care îl poți ajuta pe cel mic este cântatul. Nu numai că îl vei ajuta să se relaxeze, ci vei întări și legătura dintre voi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod