Pentru cine te faci frumoasa de sarbatori?

Un subiect mult discutat in publicatiile de profil feminin, in special in perioada de sarbatorilor , este problema cosmetica a fetei si pregatirea imaginii de sarbatori.

 

Astazi, cu substante injectabile foarte performante se pot face schimbari pe loc, cu efecte vadite in 24 de ore: injectarea cu toxina Botulinica pentru corectarea ridurilor si augmentarea buzelor.

Nu doresc sa abordez problema din punct de vedere medical fiindca e epuizata deja de mass media.Vreau sa adaug aspecte de ordin psihologic despre nevoia doamnelor si domnisoarelor de schimbare a fetei sau, dupa terminologia anglicana des folosita la noi, "look-ul".

Personal prefer sa folosesc cuvantul infatisare, nu doar fiindca e un cuvant romanesc ci si pentru ca "infatisarea" imi spune mai multe, ca si continut.


De ce conteaza imaginea unei femei?

Substratul psihologic al schimbarii imaginii a femeilor este energia informationala a formelor. Se spune ca doamnele isi petrec o mare parte a timpului lor in fata oglinzii. In aceasta afirnatie mai important este motivul pentru care o fac decat faptul in sine.

 

Daca am medita putin asupra faptului ca " femeile se haranesc din priviriile admiratoare ale barbatiilor" (cartea Infantilismul barbatului si inteligenta femeiilor) acesta enigma capata o logica mult mai solida.

Prin urmare, aceste perfectionari ale formelor feminine au ca scop transmiterea semnalelor subtile pe care le receptioneaza barbatii. Cosmetizarea -chiar daca voi fi contrazis- nu face altceva decat sa atraga privirile. Care sunt mesajele care se transmit in mod subtil in acest context informational e o alta discutie care nu-si are locul aici.

Totusi doamnele, devenind atragatoare, sunt implicit multumite sufleteste, si starea lor contribuie, la bunastarea tuturor.

Studiul personal in legatura cu aceste forme informationale, cat si datele obtinute din literatura de specialitate sublinieaza importanta majora a infatisarii.

Fata oglindeste totul din noi, iar ochii se spune ca sunt oglinda sufletului. Se stie ca, chiar daca poti fi mintit cu vorbe, nu prea poti cu privirea, cale de acces extrasenzorial.

Ei bine, in aceasta formula, segmentele sau componentele compozitionale ale fetei care poate fi comparata cu o "simfonie", transmit o anume rezonanta, cu o semnificatie deosebita...Cum ar fi sa ne imaginam o frunte ridata si sprancene intens incruntate? Ce anume poate transmite celor din jur? O stare de fericire sau de bucurie? In mod normal raspunsul este nu. Sau de pilda santuri adancite intr-o parte sau alta al nasului...

Dr. Ardeshir Vahidi

Cabinetul de Chirurgie plastica "Psychoaesthetics"

Tel: 0740. 754.034



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodica pe 4 Apr 2009, 21:39

    extraordniar de intresant

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod