Ce zeu grec te reprezintă, în funcţie de zodia ta

Descoperă ce asemănări există între zeii greci şi semnele zodiacale şi află care dintre ele te reprezintă cel mai bine!


Berbec(21 martie - 20 aprilie)

Tu eşti Ares, fiul celor mai puternici zei de pe muntele Olimp, ai biciul unui zeu atotputernic, dar poţi să trăieşti printre muritori şi să te adaptezi.

Eşti persoana care face lucrurile posibile. Poţi muta munţii din loc, dacă este nevoie. E posibil să nu ai atât de mulţi prieteni pe cât ai vrea, dar cei pe care îi ai sunt cei mai buni. Şi tu la rândul tău eşti un prieten loial şi grijuliu, care îi ajută e cei din jur să îţi îndeplinească visurile. Simbolul tău este suliţa, iar animalul sacru este un câine, un cornucopia şi Cerberus, câinele tău cu trei capete.

Taur(21 aprilie - 21 mai)

Tu eşti Hestia, zeiţa căminului.

Zeiţă feminină a căldurii şi a focului, care este arată ce înseamnă să fii un bun prieten. Îţi aminteşti mereu de zilele de naştere, eşti atentă la interesele celor mai buni prieteni şi îi ajuţi atunci când nu reuşesc singuri. Eşti, de asemenea, discretp şi îi respecţi pe cei din jurul tău. Conflictul nu te reprezintă şi nu te implici în răfuielile altora. Tu eşti genul de persoană care vrea cu adevărat să facă lumea mai bună şi oamenii văd asta şi te respectă.

Gemeni(22 mai - 21 iunie)

Eşti Eros, zeul iubirii.

Eşti fiica cunoaşterii şi a frumuseţii, pentru că mama ta era zeiţa frumuseţii. Te-ai născut în haos şi ştii cum să faci din haos armonie. Frumuseţea ta este hipnotizantă pentru cei din jur şi ei vor să fie aproape de tine. Întotdeauna ai un partener de partea ta. Oricine are norocul să te aibă în viaţa lui va simţi că s-a îmbogăţit. Simbolul tău este băiatul şi săgeata.

Rac(22 iunie - 21 iulie)

Tu eşti Artemis, zeiţa feroce şi capabilă a vânătorii.

Eşti frumoasă, dar asta nu e atât de important pentru tine. Viaţa, natura şi aventura sunt preocupările tale. Când vine vorba de iubire, eşti foarte credincioasă şi oricine se pune cu cei pe care îi iubeşti îţi va simţi mânia. Eşti atât de profundă încât eşti atât zeiţa vânătorii, cât şi a naşterii. Eşti dură, grijulie, feroce şi frumoasă. Simbolurile tale sunt arcul şi ştiuca. Arborele tău este cedru, iar animalele sacre sunt şarpele, ursul şi cerbul.

Leu(22 iulie - 22 august)

Tu eşti Zeus, zeul cel mai puternic dintre zei.

Îţi place să râzi şi te afli într-o căutare neîncetată de cunoaştere. Pe de altă parte, eşti şi extrem de egoistă, puţin arogantă, încăpăţânată şi niciodată nu pleci capul în faţa nimănui. Persoanele pe care le respecţi pot fi numărate pe degetele de la o mână şi au noroc că te au în viaţa lor, astfel vor reuşi să ajungă în vârful muntelui alături de tine. Fereşte-te de rătăcire pentru că trebuie să rămâi pe un piedestal mereu. De asemenea, curiozitatea ta îţi poate crea probleme. Simbolurile tale sunt sceptrul, tronul şi fulgerul. Animalul tău sacru este vulturul.

Fecioară(23 august – 22 septembrie)

Tu eşti Hermes, zeul comerţului şi al vitezei.

Eşti un bun observator al vieţii. Sarcina ta este să îi ajuţi pe cei din jur să îşi găsească calea. Dorinţa ta de cunoaştere te face înţeleaptă şi profundă. Eşti o persoană empatică, dar ai şi o latură întunecată. Eşti patronul trişorilor şi al hoţilor. Experienţa ta te ajută să înţelegi lucrurile mai mult decât majoritatea. Simbolurile tale sunt echipa, traista de piele şi sandalele înaripate.

Balanţă(23 septembrie - 22 octombrie)

Tu eşti Afrodita, zeiţa dragostei şi a frumuseţii.

Tu reprezinţi ce este trecător, perfeţiunea imperfectă şi mama iubirii. Totuşi, într-un fel, în ciuda luminii, minunii şi fericirii pe care o aduci în vieţile oamenilor, eşti atrasă de un tip greşit de oameni. Soţul tău este cel mai urât dintre zei, spre exemplu. Nu trebuie să uiţi niciodată că lumina ta străluceşte atât de mult încât oamenii din jur nu fac altceva decât să o diminueze. Simbolurile tale sunt scoica şi oglinda. Animalul tău sacru este porumbelul.

Scorpion(23 octombrie - 21 noiembrie)

Tu ești Demeter, zeița recoltei.

Eşti o persoană încrezătoare și ai tendința de a fi atrasă de oameni puternici și ambițioși. S-ar putea să pari un om blând și iubitor de pace și chiar ești, dar dacă cineva atacă persoanele la care ţii, vor simți mânia ta. Știi că ai dreptate mereu, pentru că de fapt chiar ai. Tu ești zeița recoltei, a legumelor și a pâinii. Tu ești cea care a separat umanitatea de animale. În ciuda a toate acestea, poți să rămâi cu picioarele pe pământ când în jurul tău este haos. Simbolurile tale sunt urechea grâului și boabele, precum și floarea de crocus, narcisa, mirtul și macul.

Săgetător(22 noiembrie - 21 decembrie)

Tu eşti Dionysus, zeul vinului şi al artelor.

Eşti eroul ezitant, dar fără îndoială, eroul poveştii tale. Te-ai născut cu o mamă muritoare, dar tatăl tău este cel mai puternic zeu care a existat vreodată. Ca rezultat, îţi petreci timpul bând vin şi cântând la flaut. Te sacrifici pentru a aduce frumuseţe în lume. Vrei să dai frumuseţe, talent şi inteligenţă celor din jur, pentru că îi iubeşti. Laşi o urmă în sufletul oricărei persoane care ajunge să te cunoască. Simbolurile tale sunt tyrsos (o bucată de lemn înfășurată cu frunze de iederă și viță de vie), flautul și butoaiele de vin. Animalele sacre sunt pantera şi tigrul.

Capricorn(22 decembrie - 19 ianuarie)

Tu eşti Apollo, zeul soarelui şi al muzicii.

Eşti cunoscută pentru priceperea în diverse meserii. Respecţi oamenii care încearcă şi luptă cu adevărat în această viaţă, iar dorinţa ta de a reuşi te ajută să îţi păstrezi tinereţea şi visarea. Eşti o persoană respectată. O mulţime de oameni doresc să fie ca tine. Tu eşti genul de om care ia o chitară şi creează muzică frumoasă sau care o un ciocan şi construieşte un foişor. Simbolul tău este lira, trepiedul şi laurul. Animalele tale sacre sunt şopârla, lupul şi corbul.

Vărsător(20 ianuarie - 18 februarie)

Tu ești Poseidon. Ești un lider, unul dintre cei trei puternici zei ai lui Olympus.

Oamenii doresc mereu un pic mai mult de la tine și te percep ca pe o persoană distantă şi lipsită de emoţii. Ai nevoie de spațiu intim, de aceea rămâi singură în regatul mării. În același timp, avi nevoie de un partener. Ai nevoie de cineva care să te sprijine. Este adevărat că poţi avea o dispoziţie schimbătoare și, uneori, un pic impulsivă, dar eşti, de asemenea, o forță a naturii. Poți să atingi ce ți-ai propus și oamenii știu asta, de aceea vin la tine pentru ajutor. Simbolurile tale sunt delfinul și calul.

Peşti(19 februarie - 20 martie)

Tu eşti Hades. El este cel de-al doilea cel mai puternic zeu.

De asemenea, este căsătorit cu zeița frumuseții. Puterea ta secretă este invizibilitatea, adică oamenii nu știu niciodată cu adevărat ce se întamplă în mintea ta de artist. Probabil ești văzută ca fiind destul de diabolică de către prieteni și parteneri, dar asta e adevărul! Simbolurile tale sunt un septar cu vârf de suliță, un cornucopia și Cerberus, câinele tău cu trei capete.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod