Ce-şi doresc femeile?

Nu cred că există femeie în această lume care să nu se fi trezit într-o zi cu sentimentul că nu ştie cine este. Toată viaţa este o lungă serie de descoperiri, unele mai amuzante, altele mai puţin, în care noi, femeile, descoperim realităţi pe care nu le-am fi bănuit.

Nu cred că există femeie în această lume care să nu se fi trezit într-o zi cu sentimentul că nu ştie cine este. Toată viaţa este o lungă serie de descoperiri, unele mai amuzante, altele mai puţin, în care noi, femeile, descoperim realităţi pe care nu le-am fi bănuit.

 

Episodul 1:  Şi totuşi, cine sunt eu?


Dacă privim puţin în urmă, istoria dovedeşte că rolul femeii deşi crucial în fiecare moment istoric important, a fost oprimat, denigrat sau în cel mai bun caz, ignorant de cele mai multe ori. De aici şi revolta transformată în mişcarea feminist atât de greşit înţeleasă de multe dintre noi.

Este suficient să privim cu o generaţie în urmă şi vom observa diferenţe de mentalitate, abordare a vieţii şi a problemelor ei.

Neînţelegerile survenite din comunicare, lipsa informaţiei şi teamă, sunt un fel lait motiv în toate discuţiile cu mama sau bunica. Dar dincolo de toate aceste mici neajunsuri, adevărul este unul singur şi este constant de când a apărut prima femeie pe lume:

Vrem iubire, vrem respect, vrem admiraţie şi vrem siguranţă.


După părerea mea nu este greşit să vrem ce este mai bun pentru noi, dar este necesar să ştim exact ce anume este bun şi mai ales cum se obţine el. Capcana materialismului a făcut déjà multe victime, cariera a luat şi ea câteva jertfe serioase, sindromul amazoanei mulţumite de sine, încă mai sperie destui bărbaţi şi aş îndrăzni să spun, că sunt o mulţime de copii care aşteaptă să fie crescuţi de mame echilibrate şi iubitoare.



Greşelile vin în cea mai mare măsură a lor din neştiinţă, neacceptare şi încăpăţânarea specific nouă de a încerca să schimbăm ceva ce fundamental este făcut să nu funcţioneze. Cât suntem dispuse să recunoaştem că intuiţia ne spune întotdeauna ce este bine sau rău, cât de pregătite suntem să nu înfrumuseţăm realitatea cu ceea ce ne-am dori noi să se întămple şi cât de realiste suntem când ne propunem un drum în viaţă, este o poveste lungă.

Pentru întrebarea "Cine sunt eu?" va trebui să curgă multă cerneală şi multe răspunsuri vor revela atât de speciala natură feminină. Pentru că tot este vacanţă şi ne permitem un răsfăţ de sinceritate, aici pe eva.ro este locul cel mai potrivit pentru o discuţie între noi, aproape de privirile curioase a bărbaţilor.

 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adriana pe 26 Iul 2011, 13:56
    femeia

    Rozina, ai dreptate, stiintific fenomenul are si un nume. O sa povestim cam prin episodul 3 despre asta :)

    0
    0

  • rozina pe 26 Iul 2011, 00:57
    despre femei

    cred ca femeile, in principal vor sa fie vazute de barbatii semnificativi din viata lor ca femei( cu tot eternul feminin), atita, simplu...nu ca proletare sau ignorante... Nu exista femeia in lumea asta( cit de antifeminina ar fi..bine, lesbiana iese din discutie...) care sa nu fie miscata la auzul unor complimente, cuvinte frumoase la adresa ei, respect, caaadmiratie...din partea unui barbat...de astea avem nevoie ca si combustibil al feminitatii si armoniei noastre de zi cu zi...

    0
    0

  • Adriana Petrescu pe 25 Iul 2011, 19:10
    femeile

    Ca sa stii cine este, cumva aceasta intrebare este necesara. La fel de necesare sunt si raspunsurile. Nu conteaza daca ele difera un pic de la an la an, important este ca rapsunsurile fundamentale sa fie aceleasi. Uite, iti dau un exemplu: multe femei se simt victime. Dupa parerea mea atunci cand iti raspunzi sincer, reusesti sa poti gasi si solutii la problemele tale. Noroc ca nu sunt multe lucruri esentiale in viata unei femei. Desi pare un mister, femeia isi doresti lucruri simple dar pline de valoare sentimentala. Asa cum spuneam, vrem iubire, vrem recunoastere si vrem siguranta. Gandeste-te putin, nu cumva de la lipsa celor trei incep toate problemele noastre?

    0
    0

  • cella serghi pe 25 Iul 2011, 15:58
    femeile!?

    ..nu stiu daca la intrebarea,, cine sunt eu?" toate femeile au un raspuns care sa le multumeasca..! Daca-mi pun eu aceasta intrebare raspunsul face o cale foarte lunga si ca orice cale lunga i-ti da ocazia sa faci ,,scurtaturi" si ca orice subterfugiu ,adevarul pe care-l spui e mai putin. Nu stiu daca vrem sa stium cine suntem ca adevarat!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod