Trucuri electrizare haine

Trucuri prin care hainele nu se mai electrizează: prevenire și refacerea ținutei

Energia statică îți compromite ținutele? Aplică și tu principalele trucuri prin care hainele nu se mai electrizează și nu va trebui să-ți faci griji în momentele în care vrei să arăți excelent.
Dacă până acum te-ai confruntat des cu energia statică, mai ales în ceea ce privește hainele sau părul, să știi că nu trebuie să accepți situația, ci poți elimina simplu acest inconvenient. Deși electrizarea nu este un lucru dăunător pentru sănătate, cu siguranță te poate deranja când vrei să creezi o ținută specială sau să ai un look profesional la serviciu. Hainele care se lipesc de tine sau părul care nu-și menține forma pot deveni enervante, dar avem vești bune pentru tine. Specialiștii îți oferă câteva trucuri prin care hainele nu se mai electrizează. Pune-le în practică și vei neutraliza rapid energia statică acumulată în țesături.

 
Iată care sunt cele 5 trucuri prin care hainele nu se mai electrizează:

 
1.
Folosește balsam de rufe

Este o metodă foarte utilă pentru a preveni acumularea energiei statice în haine. Nu trebuie decât să adaugi balsamul de rufe de fiecare dată când folosești mașina de spălat. Hainele vor fi parfumate, catifelate și nu se vor mai electriza.

 
2. Usucă rufele la aer curat

O altă variantă simplă pentru a stopa electrizarea este să scoți hainele din mașina de spălat cu uscător când sunt încă puțin umede. Întinde-le pe o suprafață plană sau pune-le la uscat pe sârmă afară și vei uita ce înseamnă să ți se lipească o rochie sau o fustă în mod inestetic.

 
3. Clătește rufele cu oțet

Oțetul este o alternativă foarte folositoare pentru balsamul de rufe și poate elimina complet problema electrizării dacă este folosit la fiecare spălare.
Nu trebuie decât să adaugi o ceașcă de oțet din vin alb când speli rufele, iar ținutele tale vor arăta impecabil când le vei selecta.

 
4. Folosește un umidificator

Este posibil ca energia statică să se formeze și dacă spațiul în care usuci rufele are un grad foarte scăzut de umiditate. Asigură-te că uscătoria ta nu are acest inconvenient prin folosirea frecventă a unui umidificator, mai ales după ce pui rufele la uscat.

 
5. Folosește ghemuri de lână sau mingi de tenis

Este foarte util să folosești un ghem de lână ori o minge de tenis când speli hainele pentru a reduce cantitatea de energie statică pe care o preiau. În cazul în care observi că acest truc nu este suficient pentru a combate electrizarea combină-l cu înlocuirea balsamului cu oțet din vin alb.
Cele 2 trucuri va face ca hainele să se usuce foarte repede și nu se vor mai electriza la momentul nepotrivit. 

 
Cum salvezi o ținută electrizată?

Dacă deja ai îmbrăcat hainele și constați că se electrizează ai la dispoziție următoarele soluții pentru a arăta foarte bine până la finalul zilei:

 
1. Aplică un strat de cremă hidratantă

Este foarte simplu să elimini senzația neplăcută dacă aplici un strat subțire de loțiune de corp ori cremă hidratantă. Energia statică nu se manifestă decât într-un mediu uscat, iar de îndată ce hidratezi pielea va dispărea.

 
2. Folosește un umeraș metalic

Trece partea plată a umerașului peste hainele afectate de energia statică pentru a o atrage și a o elimina complet din țesături.

 
3.
Congelează hainele

Dacă pui hainele la congelator timp de 15 minute gradul de umezeală din țesături va crește, iar energia statică va fi neutralizată.

 
4. Trece mâinile umede peste haine

O altă variantă simplă pentru a-ți salva ținuta este să-ți umezești mâinile, apoi să le treci ușor peste haine. Această tehnică funcționează cu majoritatea hainelor, dar nu o utiliza pentru materialele care pot reacționa negativ la contactul cu apa, de exemplu mătasea naturală.

 
5. Folosește fixativ

Aplică puțin fixativ pe hainele pe care vrei să le porți și vei uita curând cât de mult te deranja electrizarea lor. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod