3 factori mecanici ce determina ruperea parului

Caderea si subtierea parului nu sunt provocate numai de factorii interni. Stim deja ca predispozitia genetica, schimbarile hormonale, alimentatia, stresul sau medicatia influenteaza volumul podoabei noastre capilare.
Exista insa situatii in care parul isi pierde densitatea din cauza unor gesturi simple, dar pe care le repetam zilnic si care duc la slabirea rezistentei acestuia.

1. Perierea. Perierea unui par lipsit de hidratare cu ustensile necorespunzatoare il poate rupe. De asemenea, agresiunea fizica asupra lui atunci cand este pieptanat ud fara a-l descurca in prealabil cu un produs special poate determina slabirea rezistentei firului. Alina Rau, Lead Trainer Nioxin Romania, recomanda perierea in prima instanta a varfurilor pentru a descurca parul si mai apoi pieptanarea in totalitate a acestuia.

2.
Folosirea excesiva a instrumentelor de coafat. Placa, ondulatorul sau foehnul agreseaza firul de par in primul rand prin caldura pe care o degaja. „Alege sa-ti usuci parul folosind o treapta medie de caldura iar inaintea utilizarii instrumentelor de coafat nu uita sa aplici un produs destinat protectiei termice” recomanda Alina Rau, Lead Trainer Nioxin Romania.

3. Prinderea foarte stransa a parului pune tensiune pe fir. Alterneaza momentele in care il porti prins cu cele in care il lasi liber. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod