Ritualul de "detoxifiere" a tenului cu produse bio

V-ati gandit vreodata ca v-ati putea curata fata folosind uleiuri naturale? Mie mi s-a parut destul de ciudat cand am auzit prima data de asa ceva, mai ales ca tenul meu este mixt si m-am gandit ca nu are cum sa-mi faca bine un ulei pentru ca il va ingrasa si mai tare, nu?
Lucrurile nu stau chiar asa. Exista un principiu in chimie si in viata de toate zilele care se rezuma simplu: cui pe cui se scoate :) Adica pentru a rezolva problemele unui ten gras si uleios este indicat sa folosesti o substanta similara ca si compozitie: un alt ulei. Beneficiile acestui ritual de curatare care foloseste uleiuri naturale sunt incontestabile pentru ca pielea nu va mai intra in contact cu ingredientele chimice care se gasesc in produsele clasice (de exemplu demachiante).

La inceput va exista un proces de detoxifiere, timp in care pielea va scapa de impuritatile blocate in pori de-a lungul timpului. Este vorba de o perioada scurta, de maxim o saptamana.
Este posibil ca tenul sa fie mai incarcat si sa para mai gras in acest rastimp deoarece se elimina toxinele. Dar trebuie sa rezistati impulsului de a il curata cu cine stie ce minune chimica, in speranta ca se vor rezolva lucrurile. Chiar asta se va intampla: se vor rezolva si va arata mult mai bine dupa ce scapa de toate impuritatile care blocau porii. Aveti nevoie doar de putina rabdare :)

Vestea buna este ca aceasta metoda functioneaza pentru orice tip de piele. Folosirea uleiurilor naturale regleaza secretia naturala de sebum, spre deosebire de produsele clasice de curatare, care eu efect contrar, adica o inhiba, ceea ce duce la un dezechilibru.

De ce aveti nevoie? Cele mai folosite uleiuri pentru acest procedeu sunt cel de ricin si cel de masline.
Cautati sa achizitionati uleiuri organice, presate la rece, pentru a putea beneficia in totalitate de proprietatile lor. Uleiul de ricin este un astringent natural care ajuta la eliminarea toxinelor din piele. In functie de tipul de ten, puteti combina cele doua uleiuri dupa cum urmeaza:

    Ten gras: 1/3 ulei de ricin si 2/3 ulei de masline
    Ten mixt: 1/4 ulei de ricin si 3/4 ulei de masline
    Ten uscat: ulei de masline in care adaugati foarte putin ulei de ricin

Pentru a afla care este combinatia potrivita pentru tenul vostru, este recomandat sa folositi pentru inceput cantitati mici, de exemplu o lingurita de ulei de ricin cu 2 lingurite de ulei de masline, pentru tenul gras.
Ajustati cantitatile in functie de felul in care se simte pielea.

Cum procedati in continuare?

Masati usor fata cu amestecul de uleiuri. Folositi miscari circulare si blande pentru a nu irita tenul. Masajul trebuie sa dureze 1-2 minute. Puteti chiar sa lasati amestecul sa actioneze timp de 10 minute sau pana simtiti ca pielea este hidratata. Este necesar ca tenul sa fie uscat. Machiajul nu trebuie neaparat inlaturat, deoarece uleiurile se vor ocupa de acest lucru.

Udati un prosop curat cu apa fierbinte, stoarceti-l bine si apoi acoperiti fata cu el. Aburii vor ajuta porii sa se deschida si sa elimine impuritatile. Pastrati-l pe fata timp de un minut.
Cu marginile prosopului indepartati urmele mai groase de ulei, daca exista.

In mod normal, nu ar trebui sa mai aplicati crema hidratanta dupa acest procedeu. Daca totusi simtiti nevoia, incercati sa reduceti cantitatea de ulei astringent si sa folositi o lotiune naturala bio sau homemade.

Toate produsele le veti gasi pe www.bioarmonia.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod