Ridurile: mozaicul unei vieți trăite din plin

Viața este compusă din numeroase momente, importante sau minore, dar care completează fiecare o parte din ce ești tu și din posibilitățile care te așteaptă în continuare. Ridurile nu sunt un semn al eșecului, ci mai degrabă al succesului.
Fiecare experiență pe care o trăiești îți dezvăluie lucruri noi despre tine sau despre cei din jur. De-a lungul vieții există momente marcate în timp pe care ți le vei aminti mereu cum ar fi prima oară când ți-ai legat singură șireturile sau când te-ai îmbrăcat elegant la petrecerea de majorat. Alte momente sunt aparent amintiri obișnuite cum ar fi distracția în familie din fiecare vacanță sau glumele de la masă. Există și clipe dificile sau pline de provocări, precum și momente pe care poate le-ai uitat sau ți le vei aminti în anumite circumstanțe, dar toate ți-au completat viața într-un mod invizibil, constituind baza ritmului tău zilnic și a vieții pe care ți-o imaginezi începând chiar de mâine.
Nu lăsa ridurile să te sperie în timp ce experimentezi lucruri diferite.
Lipsa completă a ridurilor la vârste înaintate nu este semnul norocului, ci mai degrabă al intervențiilor estetice. Potrivit psihologilor, nu este deloc util să-ți petreci viața fugind de riduri. Ele sunt semnele unei vieți imperfecte și ale călătoriei care te-a adus până în momentul din prezent. Spun povești despre nenumărate zile de ieri peste care nu credeai că vei trece și-ți amintesc de perioada în care te-ai maturizat, de dificultăți, de persoanele pe care le-ai pierdut, dar și de darurile primite sub forma prieteniei, iubirii și a recunoștinței.

 
Ridurile pot fi o hartă  a binecuvântărilor din viața ta

Au originea în zâmbetul larg pe care-l aveai de fiecare dată când venea ziua ta sau când făceai poze la școală, când ai absolvit, ai mers la petreceri sau ai trăit prima poveste de dragoste. Ridurile au apărut și în momentele de inspirație cum ar fi prima oară când ai văzut munții sau când te-a uimit imensitatea oceanului.
Bucuria ta s-a triplat în timpul sarcinii, când ți-ai ținut copilul în brațe pentru prima dată și pe când erai uimită cât de repede crește și de toate progresele pe care le face. 
Fiecare moment, experiență, suferință și bucurie s-au întipărit în sufletul și pe chipul tău și ies la suprafață prin ridurile devenite un semn al frumuseții, nu un obiect al anxietății sau grijilor pentru aspectul estetic.
Nu ai de ce să fii supărată din cauza ridurilor, ci le poți considera semnul unei vieți împlinite. Ce-ar fi dacă de fiecare dată când te uiți în oglindă nu mai numeri ridurile, ci îți amintești de momentele în care te-ai simțit specială și ai reușit să treci de toate obstacolele? Îți pot aminti de momentele complet fericite, când simțeai că nu mai ai nicio grijă, dar și de durerea și tristețea rămase în urmă care te-au făcut mai puternică.
Faptul că ești în continuare aici, continuându-ți viața și învățând zilnic ceva nou este un motiv de satisfacție, nu de numărare a defectelor.

 
Celebrează ridurile, în loc să le ascunzi

În loc să te lași prinsă în cursa epuizantă de eliminare sau ascundere a ridurilor, zâmbește larg și arată bucuria din inima ta, atât de sărbători, cât și în tot restul anului. Chiar dacă nu vei primi complimente pentru fața perfect netedă sau silueta ireproșabilă, vei putea trăi autentic, iar cei din jur vor gravita spre tine datorită bucuriei cu care îți trăiești viața și a modului în care îi inspiri să se redescopere pe ei înșiși.
Nu te teme de câteva riduri în plus chiar astăzi dacă acest lucru înseamnă că ai râs minute în șir sau că ți-ai descoperit noi abilități.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod