7 obiceiuri greșite care îți deshidratează pielea

Ai probleme cu pielea uscată care se descuamează și nu știi care este cauza? Dermatologii au identificat obiceiurile care favorizează deshidratarea pielii.
Nu știi cum să faci față atunci când pielea se deshidratează? Este posibil ca intensitatea uscării să fie influențată de lucrurile pe care le faci zilnic, fără să-ți dai seama. Obiceiurile tale ar putea fi cheia pentru a descoperi cum trebuie să procedezi pentru a avea din nou o piele catifelată.

 
Iată care sunt principalele cauze ale uscării pielii:

 
1. Dușurile fierbinți și lungi

Probabil că te gândești că ai parte de clipe de răsfăț când alegi temperatura mai ridicată la duș, dar de fapt ai putea favoriza deshidratarea. „Expunerea excesivă la apă fierbinte poate elimina stratul protector al pielii, iar în lipsa sebumului deshidratarea se poate manifesta foarte rapid”, explică dr. Joshua Zeichner, dermatolog din New York. Mai bine alege apa călduță și poți finaliza cu 2-3 minute de apă fierbinte.

 
2. Te speli cu un săpun agresiv

Credeai că săpunul obișnuit este util pentru a curăța pielea? În cazul în care conține ingrediente chimice agresive poate cauza uscarea și iritarea pielii. Alege numai săpunuri naturale, pe bază de uleiuri vegetale presate la rece și evită uleiurile esențiale, cu potențial alergen și iritant.

 
3. Exfoliezi pielea prea des

Există un motiv pentru care majoritatea produselor tip scrub nu recomandă utilizarea decât de 1-2 ori pe săptămână. Chiar dacă exfolierea este foarte eficientă pentru a îndepărta stratul de celule moarte, folosirea în exces a acestor produse va provoca niște crăpături microscopice, care vor cauza inflamații, uscare și descuamare.
„Scopul principal al exfolierii este îndepărtarea toxinelor și a celulelor moarte pentru a obține o piele strălucitoare, dar dacă nu lași un interval suficient între exfolieri vei elimina și stratul de celule sănătoase. Nu folosi aceste produse decât o dată sau de două ori pe săptămână și alege în special variantele care conțin acid salicilic sau acid glicolic pentru a obține o exfoliere delicată”, recomandă dr. Zeichner. 

 
4. Folosești crema hidratantă greșită

Dacă de obicei pielea ta are o tendință spre uscare poți avea impresia că trebuie să folosești o cantitate mai mare de cremă, dar de fapt trebuie să ocolești produsele care au parfum pentru că nu vor face decât să-ți irite pielea. „Loțiunile nu sunt alegeri utile pentru că au un conținut ridicat de apă și foarte puțin ulei, nefiind absorbite în piele și agravând deshidratarea.
Pentru pielea foarte uscată este mai bine să alegi un produs cu o bază de ulei pentru a crea un strat protector al pielii. Aplică produsele imediat după ce ieși de la duș și masează delicat până când intră în piele”
, recomandă dr. Jerome Garden, dermatolog din Chicago.

 
5. Nu bei destulă apă

Probabil știi deja că trebuie să bei 8-10 pahare de apă în fiecare zi și este esențial să aplici această regulă mai ales dacă observi că pielea ta se usucă foarte ușor. „Lipsa unei cantități suficiente de apă se poate observa la nivelul pielii deoarece tenul va avea un aspect tern, obosit. Bea apă în fiecare zi pentru a avea din nou o piele strălucitoare”, recomandă dr. Garden.

 
6. Folosești detergenți foarte puternici sau balsam de rufe cu un parfum intens

După cum săpunul usucă pielea, la fel și detergentul și balsamul de rufe pe care le alegi pot influența nivelul de hidratare. „Nu selecta produse cu un parfum puternic pentru că vei favoriza iritațiile.
Alege variante hipoalergenice, fără parfum, pentru a preveni agresarea pielii. De asemenea, evită să folosești o cantitate prea ridicată de detergent. Alege o mașină de spălat care nu necesită mult detergent pentru că ar putea rămâne între fibrele hainelor, iritând și uscând pielea”
, potrivit dr. Zeichner. 

 
7. Aplici prea des produsele pe bază de retinol

Deși sunt utile pentru a lupta împotriva ridurilor, produsele care conțin retinol pot cauza iritații și uscare dacă sunt folosite prea des. „În primele patru săptămâni de utilizare a unui produs care conține retinol pielea se adaptează acestei substanțe. Trebuie să fii prudent în acest interval deoarece tenul se poate deshidrata foarte ușor. Este ideal să iei cremă cât un bob de mazăre și să o distribui uniform pe tot tenul o dată la două zile pentru a-i oferi pielii intervalul necesar de adaptare.
În plus, poți aplica mai întâi o cremă hidratantă și după aceea produsul cu retinol”
, spune dr. Zeichner.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod