Femeie cu ten perfect

Reguli care previn într-adevăr îmbătrânirea. Ce au descoperit experţii până acum?

Chiar dacă nu există o soluţie minune care să oprească îmbătrânirea corpului, s-a constatat că anumite reguli sunt într-adevăr eficiente şi ne păstrează în formă până la bătrâneţe.
După ce au făcut o analiză a mai multor studii legate de nutriţie şi longevitate, o echipă de cercetători a ajuns la câteva elemente definitorii şi care se pare că încetinesc procesul de îmbătrânire. Publicate în revista medicală "Cell", toate secretele longevităţii sunt legate de metabolism. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, metabolismul începe să nu mai funcţioneze foarte bine, iar procesul prin care corpul distruge şi elimină celulele rele este tot mai lent.

Chiar dacă nu există o soluţie minune care să ne păstreze mereu tineri, în urma cercetărilor s-au descoperit câteva reguli care încetinesc procesul de îmbătrânire.
Iată care sunt regulile anti-îmbătrânire prezentate în publicaţia Cell şi citate de sciencealert.com:

1. Dacă îmbătrânirea este indubitabil legată de metabolism, atunci este foarte clar că modul în care ne alimentăm are cel mai mare impact asupra procesului de îmbătrânire a corpului.

2. Se ştie cu siguranţă că o dietă de tip mediteranean îţi poate prelungi viaţa şi încetineşte îmbătrânirea corpului. Astfel că, este important să te asiguri că alimentaţia ta cuprinde grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline, cereale integrale, nuci/seminţe, peşte şi cât mai puţină carne roşie şi zahăr.
Potrivit cercetărilor, se pare că înlocuirea unei cantităţi mari de proteine cu carbohidraţii complecşi din cereale integrale, legume şi fructe are un efect benefic asupra corpului şi este unul dintre secretele longevităţii.

3. Mănâncă mai puţin şi evită excesele! O altă regulă de bază care previne îmbătrânirea are legătură cu cantitatea mare de alimente pe care suntem obişnuiţi să o consumăm zilnic. Potrivit specialiştilor, trebuie să mâncăm mai puţin şi să nu ne ridicăm de la masă cu senzaţia de prea plin. Porţiile mai mici de mâncare şi lipsa exceselor culinare sunt primele reguli pe care trebuie să le incluzi în viaţa ta ca să previi îmbătrânirea prematură.


4. Perioadele de post sunt esenţiale pentru corp. Unele cercetări arată că până şi câteva ore pe zi în care nu mănânci nimic şi îi oferi o pauză corpului sunt benefice pentru toate organele corpului. Prin urmare, nu uita că la fel cum şi tu ai nevoie de relaxare şi pauză de la muncă, tot aşa au nevoie şi organele din interiorul corpului tău.

5. Exerciţiile efectuate cu regularitate au un impact semnificativ asupra corpului, ele încetinind îmbătrânirea.


Ce ne îmbătrâneşte? Principalii factori pe care trebuie să-i evităm


O dietă hipercalorică bogată în zahăr, carne roşie şi grăsimi nesănătoase precum margarina are un efect stresant asupra metabolismului, măreşte riscul de obezitate şi îmbătrâneşte corpul.

Lipsa exerciţiul fizic are un efect nociv asupra sănătăţii în general.

Un consum mic de legume, fructe şi cereale integrale şi unul crescut de zahăr, proteine animale şi grăsimi rele are un impact negativ asupra corpului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod