Tips&Tricks despre cum alegi rimelul perfect

Alegerea produselor de machiaj, de la rimel, ruj și până la fond de ten, farduri și multe altele nu este o treabă ușoară deoarece, pe lângă aspectul estetic, vrei să fii atentă și la cel legat de sănătatea tenului tău.

În materialul de față ne vom concentra pe a-ți oferi sfaturi în ceea ce privește alegerea rimelului potrivit pentru tine.

Pune preț pe calitate


Alege întotdeauna calitatea, atunci când vine vorba despre produsele tale cosmetice, inclusiv despre alegerea rimelului (il gasesti la Emag). Nu uita că produsele ajung direct pe fața ta, așa că în cazul în care acestea nu sunt de calitate, riști să te expui la tot felul de boli și de infecții, cum ar fi dermatitele, herpesurile și multe altele.

Cu atât mai mult, dacă te știi cu probleme dermatologice, te sfătuim să îi ceri părerea medicului tău dermatolog în legătură cu ce fel de produse trebuie să folosești și să ții cont de aceasta atunci când îți achiziționezi rimelul și celelalte produse cosmetice și de machiaj.

Tipul tău de gene


Al doilea cel mai important criteriu, după cel al calității, este forma genelor tale. E important să știi că în funcție de aceasta vei avea nevoie de rimel care să îți pună cel mai bine în lumină genele.

În cazul în care ai gene scurte, experții recomandă să folosești un rimel cu o  periuță confecționată din păr natural și care să te ajute să acoperi în mod uniform genele, dar și să le definești corespunzător. În afară de acest aspect, verifică și dacă periuța are peri dens și subțiri.

Dacă te afli în categoria femeilor norocoase, care au gene lungi, este foarte simplu pentru tine. Va trebui să fii atentă doar să alegi o perie care îți oferă un efect de curbare a genelor, optimizând lungimea lor naturală și oferind și un efect de curbare și ridicare, ceea ce îți va face ochii să pară mai mari.

O lungime inegală a genelor poate să fie ceva natural sau adesea sau un rezultat al deteriorării genelor din cauza extensiilor pe care le-ai folosit. Dacă te afli în această categorie, cel mai indicat este să optezi pentru un rimel care să conțină multe ingrediente naturale și care să îți ajute genele să crească, dar și pentru o perie cu un capăt conic și care să mascheze aceste creșteri neregulate.

Există și situația în care genele tale nu se pot curba și atunci este cazul să folosești un ondulator pentru gene. După ce ai făcut această procedură, poți aplica un rimel prevăzut cu o perie specială pentru curbare, iar dacă nu este de ajuns, înainte ca rimelul să se usuce, îți poți folosi degetele pentru a determină genele să se curbeze.

Culoarea

 

Și culoarea are un rol important în decizia ta de a-ți lua un rimel, la fel ca si in cazul unui ruj.

În ultimii ani au apărut și cele colorate, însă te sfătuim să le aplici doar în situații speciale deoarece sunt mai îndrăznețe și nu se potrivesc în orice context – nu le poți purta zilnic.

Ajungem, așadar, la două culori între care trebuie să ne hotărâm și anume la negru și la maro. La fel ca și în cazul fondului de ten, alege culoarea rimelului care ți se potrivește ținând cont de culoarea tenului, dar și de cea părului tău.

Densitatea


Un alt criteriu este densitatea rimelului. Atunci când este dens, rimelul oferă senzația de gene false, iar dacă este mai uscat, genele par naturale.

Tipul de perie


Bineînțeles că și peria este importantă și te sfătuim să o alegi în funcție de ce vrei să faci cu genele tale.

Astfel, dacă îți dorești să ai gene curbate, alege un rimel cu perie curbată, dacă ai gene dese, dar dorești să le alungești, optează pentru o perie subțire, iar dacă vrei să obții efect de gene groase, ia-ți un rimel cu perie groasă.

Nu e greu, nu-i așa? Nu uita că cel mai important e să creezi efectul pe care îl dorești să ai grijă de sănătatea ta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod