Spray natural pentru fixarea machiajului. Cum să-l faci singură

Realizarea unui spray natural pentru fixarea machiajului este foarte ușoară și chiar ieftină. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente naturale de calitate, care au și beneficii pentru pielea ta.

Învață cum să-ți faci singură spray natural pentru fixarea machiajului


Gelul de aloe vera are foarte multe utilizări benefice pentru sănătatea pielii tale. Acesta calmează pielea, acționează ca o barieră împotriva umezelii, menține tenul hidratat și catifelat, fără niciun fel de ulei. Este ingredientul perfect pentrut toate tipurile de piele. Hamamelis este un astringent natural și este folosit cel mai frecvent pentru a îndepărta uleiul și pentru a curăța pielea. Se întâmplă, de asemenea, să fie unul dintre principalele ingrediente găsite în cele mai multe mărci de make-up de lux.
Acesta are un efect calmant asupra pielii și ajută la protejarea sa de diferite iritații. Uleiurile esențiale sunt un ingredient opțional în această rețetă și trebuie să le testezi mereu pentru a exclude eventualele reacții alergice.

Poți încerca ulei esențial de Ylang Ylang pentru pielea grasă, ulei de trandafir pentru pielea uscată, iar pentru pielea sensibilă și predispusă la acnee sunt recomandate uleiurile de patchouli și de arbore de ceai. În ceea ce privește pielea normală, uleiurile de lavandă sau de semințe de morcov se potrivesc cel mai bine. 

Ingrediente

1/4 cană de gel de aloe vera
1/4 cană de hamamelis
1/4 cană de apă de trandafiri
15-20 de picături de uleiuri esențiale
1/2 cană de apă purificată sau distilată

Modalitate de preparare

Se amestecă gelul de aloe vera cu hamamelis într-un vas mic sau borcan.
Este recomandat să eviți vasele metalice. Se adaugă apa de trandafiri și uleiurile esențiale la alegere. Se amestecă și apa purificată sau distilată, până când obții o consistență apoasă. Se utilizează o pâlnie mică pentru a turna amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Se agită bine. Se ține recipientul la 8-10 centimetri de față și se pulverizează peste machiaj. Se lasă să se usuce la aer.

Se păstrează amestecul în frigider pentru acele zile călduroase de vară când ai nevoie de o fixare suplimentară a machiajului.
De asemenea, poți utiliza sprayul de fixare sub machiaj, ca o barieră protectoare și liniștitoare pentru față.

Doar cu ingredientele simple de mai sus, poți face mai multe sticle de spray natural pentru fixarea machiajului, care vor rezista mai multe luni. Poți păstra o sticlă cu pulverizator mai mare acasă și o sticluță de călătorie în geantă, pentru reîmprospătarea machiajului în timpul zilei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod