Secretele conturului de ochi. Cele mai bune trucuri pentru un machiaj perfect

Secretele conturului de ochi. Cele mai bune trucuri pentru un machiaj perfect

Folosirea corectă a creionului dermatograf poate transforma un machiaj al ochilor obișnuit într-unul excelent. Află care sunt secretele conturului de ochi
Aplicarea conturului de ochi necesită îndemânare și exercițiu. Cu cât exersezi mai mult, cu atât rezultatele vor fi mai bune. Creionul dermatograf este mult mai ușor de folosit decât eyelinerul lichid sau gel. Îți permite să corectezi greșelile sau să blenduiești delicat pentru a obține un efect smoky eye fără fard.

Secretele conturului de ochi. Cum să aplici corect creionul dermatograf


Începe cu linii punctate


Îți este dificil să realizezi o linie dreaptă? Makeup artistul Laura Mercier a dezvăluit pentru Allure secretele conturului de ochi. Specialista recomandă să începi conturarea liniei suprioare și a celei inferioare a ochilor realizând linii punctate. Cum să procedezi:

Întinde ușor pielea în colțul exterior al ochiului.
Trasează cu grijă câteva linii punctate, începând din colțul interior al ochiului către colțul exterior.
La jumătatea liniei, ține creionul ușor aplecat, pentru a forma un unghi mai mic cu linia pleoapei, astfel încât să trasezi linia cu lateralul minei.
În acest fel vei crea o linie mai groasă în colțul exterior.
La final conectează liniile punctate.

Secretele conturului de ochi: Conturează și blenduiește delicat pleoapa inferioară


Există un truc simplu pentru a obține un contur lejer, care lasă impresia unui machiaj relaxat și sexy: acela de a blendui delicat creionul. Această tehnică îți pune ochii în valoare într-un mod subtil.

Folosește creionul dermatograf pentru a contura linia inferioară a genelor.
Blenduiește cu grijă linia folosind degetul sau capătul din burete sau cauciuc al unui creion, special conceput pentru a estompa linia.
Dacă vrei un machiaj mai bine definit, mai poți adăuga o linie subțire cu un eyeliner lichid.

Conturează linia interioară a pleoapelor


Conturarea liniei conjunctive a ochilor este un truc care te ajută să obții un machiaj sexy al ochilor, potrivit în special pentru seară.

Folosește un creion dermatograf rezistent la apă și ascute-l bine.
Nu doar că te va ajuta să trasezi precis linia, dar va elimina și eventualele bacterii de pe vârful creionului.
Ridică cu grijă pleoapa superioară și conturează pe linia de sub gene, din colțul interior, către cel exterior.
Repetă aceeași procedură și cu linia inferioară a genelor.
Dacă ai ochii mici, poți contura conjunctiva cu un creion bej, care îți va face ochii să pară mai mari. Culorile închise pot face ochii să pară mici. Creionul bej este o soluție bună și dacă ești obosită și vrei să creezi iluzia unor ochi odihniți.

Citește și: Cum să aplici perfect rujul roșu. Cele mai bune trucuri

Corectează greșelile cu bețișoare de urechi


Chiar și specialiștii mai fac greșeli din când în când, iar conturul de ochi este dificil de aplicat perfect din prima încercare. Din fericire, poți corecta ușor greșelile cu bețișoare pentru urechi.

Dacă ai trasat greșit o linie, înmoaie capătul din bumbac al bețișorului în puțină cremă de ochi sau apă micelară.
Șterge cu grijă linia greșită. De asemenea, poți folosi bețișorul pentru a blendui delicat linia, astfel încât să creezi un efect smoky.

Secretele conturului de ochi: Fixează conturul cu fard de pleoape


Una dintre problemele conturului de ochi realizat cu creion este aceea că arată perfect dimineața, dar până seara se poate întinde sau șterge. Poți preveni acest lucru prin aplicarea unui fard de pleoape, pe care să-l folosești pe post de primer.

Cu o pensulă în unghi pentru fard de pleoape, aplică o linie subțire de fard închis la culoare pe linia genelor, cât mai aproape de rădăcinile genelor. Apoi folosește creionul pentru a contura peste fardul aplicat.

Încearcă un creion dermatograf maro


Poate că te-ai obișnuit să folosești creionul negru pentru a-ți contura ochii, însă negrul poate realiza un contrast prea puternic pe pielea albă.
Dacă este valabil și în cazul tău sau dacă vrei un look mai natural, folosește un creion maro pentru conturul ochilor.

Dacă ai părul de culoare închisă, poți încerca un truc dezvăluit de makeup artistul Mally Roncal. Specialista sugerează să conturezi linia superioară a genelor cu un creion negru, iar linia inferioară cu un creion maro, pentru un machiaj sexy, dar cu aspect natural.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod