In cautarea perfectiunii? O gasesti in trusa de machiaj!

Pentru orice femeie, machiajul reprezinta in primul rand principala modalitate prin care isi pune in valoare trasaturile frumoase ale chipului, conferindu-le un plus de expresivitate si de senzualitate. Insa, pe langa aceasta, mai are si avantajul ca ne ajuta sa ascundem micile defecte ale fetei, astfel incat nimeni sa nu mai stie despre ele, in afara de noi! Nu este nevoie decat de putin exercitiu si de incredere in sine. Crezi, oare, ca toate celebrele frumuseti internationale sunt perfecte?

Daca ai ochii prea mici...

Da, asa se intampla de obicei: daca noua ni se pare ca avem o problema de ordin estetic, prietenii si partenerul de viata vor obosi tot spunandu-ne: "Dar nu stiu de ce te deranjeaza, esti foarte frumoasa!". In cazul de fata, sa presupunem ca ai ochii prea mici in raport cu restul trasaturilor chipului si ai vrea sa creezi impresia ca sunt mai mari.

Primul pas consta in aplicarea unui strat de baton corector, intr-o nuanta cu un ton mai deschisa decat cea a pielii tale, in extremitatile interioare ale ochilor.
Continua cu un fard de ochi intr-o nuanta bej, neutra, pentru a evidentia mai mult pleoapele.

In continuare, cu ajutorul unei pensule, aplica un strat de fard sidefat, in ton mai inchis, dar complementar, pana la baza sprancenelor. Aceasta "intunecare" treptata si subtila a nuantei va conferi un plus de luminozitate ochilor si acestia vor parea mai mari. Definitiveaza machiajul cu un mascara de culoare maro.

Ai nasul putin cam mare... si ce-i cu asta?

Bineinteles ca nici nu se pune problema sa fii vreun Pinochio in varianta feminina, dar tu asa ai impresia. In unele cazuri, se poate ajunge la dezvoltarea unor complexe de inferioritate de care incercam sa scapam inclusiv apeland la ajutorul chirurgului plastic. Exista insa si solutii mult mai putin radicale decat aceasta.

Pentru inceput, alege un produs autobronzant deschis la culoare (nu vrei sa ai nasul portocaliu!) si, cu ajutorul unei pensule mici, aplica-l pe extremitatile laterale ale nasului.
Procedeul acesta de conturare va "arunca" o umbra discreta asupra nasului, care va parea mai mic. Foloseste mai mult autobronzant pentru frunte si obraji. Acum ia un buretel curat (unul pentru aplicarea pudrei) si uniformizeaza produsul aplicat pe nas. Ideea este sa creezi o umbra subtila, nu sa ai pe fata doua culori diferite! La sfarsit pune ochii in evidenta, cu mascara si tus.

O cicatrice de care vrei sa uiti...

Cauzele acesteia pot fi dintre cele mai diverse, si uneori pur si simplu se intampla... fie o taietura, fie un "semn de buna purtare" din copilarie - cert este ca avem sentimentul ca frumusetea noastra este "stirbita" iremediabil din aceasta cauza. Iata cum poti remedia aceasta problema.

In cazul acesta, ai nevoie de un produs special conceput pentru ascunderea imperfectiunilor epidermei, pe care il vei gasi in farmacii. Incepe prin a spala zona afectata si a o usca, tamponand-o cu un prosop moale si pufos.
Dupa aceea, aplica produsul corector, avand grija sa nu atingi si portiunea din jurul cicatricii.

Pentru o mai mare durabilitate, se recomanda ca la sfarsit sa aplici si un strat de pudra, intocmai ca pentru un machiaj obisnuit. Este recomandabil sa machiezi mai intens ochii, tocmai pentru a distrage atentia. Nu ca ar mai fi neaparat necesar, pentru ca, daca ai urmat aceste instructiuni... care cicatrice?

Piele inrosita, si nu din cauza fardului sau a frigului de afara...

Poate ca, in urma folosirii inadecvate a unui produs cosmetic, ti-a aparut o iritatie suparatoare mai ales din punct de vedere estetic. De obicei nu este ceva de durata, insa pentru tine echivaleaza cu o catastrofa: "Cum sa ies asa pe strada?". Ei bine, nu numai ca poti iesi linistita, dar te asiguram ca nimeni nu va observa acest mic inconvenient!

Pentru a acoperi zona afectata si a crea o nuanta uniforma pentru intregul chip, ai nevoie de un fond de ten cu textura cremoasa, dar usoara, astfel incat sa nu sufoce porii.
Dupa demachiere si aplicarea cremei hidratante, pe care ar trebui sa o lasi sa patrunda in piele timp de aproximativ zece minute, este momentul ca fondul de ten sa intre in actiune.

Acopera portiunea vizata si, daca tu crezi ca e necesar, mai aplica un strat - insa foarte subtire, pentru a evita supraincarcarea fetei. Dupa ce ai "camuflat" zona inrosita, foloseste pudra pentru a fixa baza de machiaj initiala (este de preferat sa optezi pentru o pudra intr-o nuanta derivata din galben, care contracareaza roseata pielii).



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexandra pe 10 Mai 2010, 15:06
    Trusa machiaj, farduri de pleoape/obraz, pensule machiaj Sigma Makeup

    Celor interesate de achizitionare le recomand pensulele pentru machiaj si trusele de farduri profesionale de la www.MyaShop.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod