Frumuseţea ta: 7 sfaturi ale specialistului pentru un machiaj perfect de vară

Vara bate la uşă şi vrei cu siguranţă să arăţi extraordinar de bine. Dar temperaturile ridicate, transpiraţia şi razele puternice ale soarelui îţi pot strica machiajul când ţi-e lumea mai dragă. Află de la make-up artistul Anca Rădulescu toate secretele unui machiaj perfect, care durează întreaga zi!
Vara bate la uşă şi vrei cu siguranţă să arăţi extraordinar de bine. Dar temperaturile ridicate, transpiraţia şi razele puternice ale soarelui îţi pot strica machiajul când ţi-e lumea mai dragă. Află de la make-up artistul Anca Rădulescu toate secretele unui machiaj perfect, care durează întreaga zi!

Ce trucuri să folosim pentru a evita "tenul lucios"?


Tenul este ‘’lucios’’ datorită glandelor sebacee ce secretă grăsimi la suprafaţa pielii. Este extrem de important să folosim produse corespunzătoare de îngrijire, în funcţie de acest tip de ten: fond de ten oil-free. Pe parcursul zilei, pentru a păstra aspectul proaspăt al pielii, putem folosi şerveţelele de hârtie din pergament ce absorb excesul de sebum. Acestea se găsesc în farmacii şi sunt special create pentru tenul mixt. Sunt recomandate în locul „retuşului” cu pudră, pentru a nu mai încărca tenul cu surplus de machiaj.
 
Ce nuanţe de corector să alegem pentru fiecare problemă în parte?


Un ten perfect reprezintă o carte de vizită, însa cum perfecţiunea rămâne un ideal greu de atins, trucurile în machiaj vin în ajutorul tău pentru a estompa, corecta şi camufla orice imperfecţiune a pielii.
Alegând produsele corespunzătoare şi aplicându-le într-o ordine corectă, poţi da iluzia unui ten lipsit de orice problemă.

Pentru a camufla roşeaţa, produsul de nelipsit din trusa dumneavoastră este concealer-ul verde, care neutralizează culoarea roşie.
Cearcănele fie că sunt generate de lipsa somnului sau sunt moştenite genetic, pot fi estompate cu ajutorul unui concealer de culoare galbenă, nuanţa complementară pentru purpuriu, care o neutralizează.

În cazul accenei, prima condiţie este îngrijirea tenului şi abia apoi alegerea produselor ce vor fi aplicate pentru a ascunde aceste imperfecţiuni. Vom alege să aplicăm o bază de machiaj verde, ce estompează roşeaţa, ulterior aplicând un fond de ten cu putere mare de acoperire. Tehnica prin care îl vom ‘’aşeza’’ pe suprafaţa tenului se numeşte tapotare.

Ce machiaj să alegem pentru zilele caniculare?

În zilele fierbinţi de vară este bine să evităm să încărcăm tenul cu un machiaj excesiv! Obligatoriu vom folosi o cremă cu factor de protecţie, cel puţin SPF30, ulterior vom aplica un fond de ten rezistent la transfer.
Acesta este recomandat să aibă o consistenţă fluidă, pentru a nu încărca tenul. Urmează o pudra translucidă, iar la nivelul ochilor, un machiaj discret şi natural.  Fardul de obraz se recomandă a fi cremos, deorece este natural şi uşor de aplicat. Pentru buze vom opta pentru un ruj nude sau un gloss transparent.
 
Cum să păstrăm corect produsele cosmetice ca să nu-şi piardă din proprietăţi?

Produsele cosmetice sunt create pentru a ne înfrumuseţa, pentru a proteja pielea de factori nocivi şi pentru a curăţa tenul.
Luând în considerare paleta largă de sortimente şi specificul produselor cosmetice, consumatorul trebuie să ştie că aceste produse necesită condiţii specifice de depozitare. Ele se păstrează la o temperatură minimă de 0 0C şi nu mai mare de 25 0C, în spaţii închise. Nu se recomandă păstrarea produselor cosmetice sub razele solare directe şi în apropierea surselor de căldură, pentru că nu se astfel se pierd proprietăţile benefice.
De aceea aceste produse trebuie cumpărate în magazine specializate care au autorizaţiile şi condiţiile respective de păstrare şi comercializare a acestora.
Toată informaţia necesară pentru a face o alegere corectă trebuie să fie prezentă pe cutie sau în foaia informativă.
 
Care sunt nuanţele la modă în acestă vară?

Sezonul acesta se poartă culorile puternice: verde, albastru şi mov în nuanţe neon, dar şi nuanţele nude, diverse tonuri de roz, maro şi ecru, bej, ivoire.
Se poartă buzele colorate în nuanţe de roşu aprins, corai dar şi culorile ceva mai pretenţioase - maro şi mov.
Stiliştii spun că vara lui 2012 este sezonul contrastelor, deoarece machiajul natural se îmbină armonios cu cel îndrăzneţ şi nonconformist.
 
Cum să alegem corect blush-ul în funcţie de culoarea pielii?

Blush-ul conferă un aspect de sănătate în obraji! Secretul constă în alegerea nuanţei potrivite şi în aplicarea acesteia conform fizionomiei feţei.
Dacă tenul are tonuri calde de galben, auriu, cel mai potrivit este fardul de obraz în nuanţe de piersică. Dacă tenul are tonuri reci cu tentă de roz, cel mai potrivit blush este acela în nuanţe de roz, roz-violet şi chiar şi cel în nuanţă de piersică. Pentru tenurile alb fildeş şi bej deschis vom opta pentru un blush roz desaturat (roz pal).
 
Care sunt cele mai rezistente tipuri farduri de pleoape pentru vară (pudră compactă, cremă, baton, spumă etc)

Machiajul are ca suport pielea, iar pentru cel mai bun rezultat, trebuie să ne îngrijim înainte de toate de ea.
Trebuie să nu uităm să aplicăm în jurul ochilor o cremă hidratantă dimineaţa şi seara. Vara, când este foarte cald, pielea transpiră şi machiajul este în pericol de a se întinde dacă nu alegem produse profesionale. Sunt recomandate farduri de pleoape pudră, deoarece sunt cele mai rezistente pentru acest sezon.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod