Frumuseţea ta: 6 sfaturi de la un expert în machiaj ca să fii sexy toată ziua

Ca să obţii um machiaj perfect este esenţial să cunoşti câteva reguli de bază. Anca Rădulescu, make-up artist şi cumnata Mihaelei Rădulescu ne împărtăşeşte trucurile ei de machiaj!

Ca să obţii um machiaj perfect este esenţial să cunoşti câteva reguli de bază. Anca Rădulescu, make-up artist şi cumnata Mihaelei Rădulescu ne împărtăşeşte trucurile ei de machiaj!

1. Cum să-ţi camuflezi pistruii?

Obligatoriu vom alege un fond de ten în nuanţa tenului şi în niciun caz în culoarea pistruilor! Se va aplica fondul de ten prin tapotare, cu ajutorul unui bureţel, iar la final un strat de pudră aplicat cu ajutorul unei pensule. Trebuie să avem grijă la cantitatea folosită, pentru a nu crea efectul de mască.


2. La ce produse putem renunţa pe timpul verii?


În timpul verii machiajul trebuie să fie mai natural, însă nu vom renunţa niciodată la ceva anume în machiaj, ci doar produsele pot diferi faţă de alte anotimpuri.

Un exemplu ar fi să folosim un fond de ten pe bază de apă, foarte natural, pudra translucidă fară pigmenţi şi un blush cremă ce conferă un aspect natural.

Nu în ultimul rând, nu avem voie să ieşim afară fără o cremă sau un ecran de protecţie solară! Renunţăm la fondul de ten cu acoperire mare, cu consistenţă cremoasă, renunţăm la rujurile închise la culoare şi puternic pigmentate, renunţăm la machiajul ochilor puternic nuanţaţi.
 

3. Sunt recomandate în timpul verii produsele waterproof?


Dacă nu putem renuţa vara la machiaj, atunci este esenţial să facem o trecere de la produsele cosmetice tradiţionale la cele waterproof.
Machiajul waterproof nu numai că îţi permite să mergi la plajă purtând produse cosmetice de care nu te poţi despărţi, dar se vor păstra pentru o perioadă îndelungată, în ciuda circumstanţelor întâmpinate, respectiv temperaturi ridicate.

 
4. Ne machiem sau nu pe plajă?


La plajă nu vom folosi niciodată produse de machiaj la nivelul feţei, ci doar o cremă cu ecran de protecţie solară. Buzele trebuie şi ele protejate cu un balsam care să conţină factor de protecţie. Dacă nu respectăm aceste reguli, riscăm să provocăm leziuni ale tenului, pete şi arsuri. Maximul admis, dacă nu putem renunţa la machiaj, este un mascara waterproof.


 
5. Cum trebuie să arate machiajul de seară în această vară?

Cheia machiajului de seară pentru perioada verii, când pielea este bronzată şi are strălucirea aceea unică, este culoarea. Vom putea aplica o bază de machiaj iluminatoare cu irizaţii către oranj, rose, urmată de fond de ten fluid, aplicat natural şi o pudră translucidă fără pigment. La nivelul ochilor vom opta pentru un joc de lumini şi umbre în contrast cu culoarea irisului, gene false din păr natural, sprâncene conturate natural şi blush cremos uşor sidefat pe centrul pomeţilor.
 

6. Ce culori ar trebui să purtăm pe buze în această vară?

Vom folosi rujuri mate sau gloss-urile perlate.
Ţinând cont că tenul este bronzat şi are strălucirea aurie unică, iar machiajul va fi unul natural, putem veni cu o pată de culoare precum roz neon, oranj- corai - ambele în tendinţe anul acesta, însă eu personal, prefer să aleg varianta nude.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod