Delicatete si romantism, cu ajutorul machiajului in tonuri de albastru

In principiu, sunt foarte putine situatii cand un anumit fard nu ni se potriveste sub nici o forma, in functie de nuanta acestuia. De fapt, s-ar putea spune ca este vorba de un fel de prejudecata, care insa, rareori este intemeiata. Aceasta este si cazul fardului de ochi in nuante de albastru. Contrar aparentelor, aceasta culoare este usor de folosit - singurul secret este sa alegi exact acele tonuri care ti se potrivesc, in functie de culoarea pielii tale si, nu in ultimul rand, de cea a parului. Nu te poti plange ca nu ai avea de unde alege...

Machiajul in nuante de albastru a fost foarte modern in anii '60-'70 si, de curand, a revenit in actualitate, inscriindu-se printre preferintele multor stilisti. Nu este de mirare ca se intampla astfel: daca alegi nuanta optima in raport cu trasaturile fetei si definitivezi machiajul cu mascara bleumarin sau maro, aproape ca nu-ti va veni nici tie sa crezi cand te vei uita in oglinda... Asadar, iata pentru ce tonuri de albastru ar trebui sa optezi, in functie de culoarea pielii tale.

  • Daca ai parul blond si pielea alba, se recomanda un fard translucid, in nuante de albastru marin pe care il aplici pe intreaga suprafata a pleoapei. Curbeaza genele daca este nevoie, cu ajutorul aparatului special, si aplica un singur strat de mascara maro - este suficient, pentru a nu "stirbi" delicatetea aspectului general.


  • Bruneta? Un fard albastru inchis aplicat la coltul exterior al pleoapelor si, daca iti doresti un aspect mai sofisticat, poti trasa o linie subtire, in aceeasi nuanta, la baza inferioara a pleoapelor.


  • Te-ai gandit ca, daca esti roscata, nu ti se potriveste machiajul in tonuri de albastru? Nimic mai fals, insa pe de alta parte, nu poti alege decat un fard bleu-argintiu cu textura cremoasa care va crea un contrast minunat in raport cu nuanta parului. Mascara va fi bleumarin, pentru a pune si mai bine in valoare tonurile de argintiu.


  • In cazul in care ai pielea maslinie, se aplica aceeasi regula ca si pentru persoanele roscate. Dat fiind ca ai tenul masliniu, nu-ti vei mai dori farduri in nuante de albastru care includ galbenul ca ton secundar, dat fiind ca nuanta pielii tale include aceasta culoare.


  • Indiferent de situatie si, implicit, de nuanta pentru care optezi, trebuie sa retii ca restul machiajului trebuie sa fie cat mai discret si natural. Un roz delicat sau nuanta piersicii pentru fardul de obraz, respectiv un gloss pentru buze, este combinatia ideala.



     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod