Cum să-ți găsești un fond de ten în culoarea potrivită pielii tale

La fel ca în cazul clădirilor grozave, un machiaj impresionant începe cu o bază solidă. Deci, care este cel mai bun mod de a găsi un fond de ten a cărui culoare se se potrivească perfect cu nuanța pielii tale? Citește mai departe pentru a afla cum să alegi un produs perfect pentru tine.
Nuanța potrivită ar trebui să fie aproape invizibilă și să se integreze perfect în nuanța pielii, fără să creeze un aspect de mască, indiferent cât de mult sau cât de puțin ai aplica.

Există doi factori cheie în găsirea culorii potrivite pentru tenul tău: să-ți cunoști bine nuanța pielii și subtonul. Înainte de a investi într-un produs în cantitate mare, testează diverse variante de la mai multe branduri cu ajutorul mostrelor.

O să vezi că vei avea nevoie să ajustezi nuanțele în funcție de anotimp, pentru a asigura o potrivire perfectă a produsului pe tot parcursul anului.

Pasul 1: Cunoaște-ți nuanța pielii

Să înveți cum să găsești culoarea potrivită a nuanței de fond de ten începe cu a ști care este nuanța pielii tale. Acest lucru se referă la culoarea naturală a tenului, care poate fi deschisă, medie sau închisă. Dacă nuanța pielii tale variază în diferite zone ale feței, concentrează-te pe linia maxilarului, unde există mai degrabă o culoare naturală.

Atunci când știi sigur ce nuanță are pielea ta, poți găsi cu ușurință și farduri de pleoape care să-ți vină de minune sau un ruj care să te pună în evidență.

Pasul 2: Identifică-ți subtonul

Nuanța potrivită de fond de ten ar trebui să se potrivească cu subtonul pielii tale. În timp ce nuanța pielii se referă la cât de deschisă sau închisă este pielea, subtonul se referă la culorile de sub suprafața pielii. Acestea pot fi:
  • calde;
  • reci;
  • neutre.

În timp ce nuanța pielii se poate schimba în funcție de anotimp, subtonul ar trebui să rămână constant.

Cum îți dai seama de subtonul pielii tale?


Descoperă culoarea venelor tale.

Aruncă o privire atentă la venele de la încheietura mâinii, în lumină naturală, pentru o modalitate ușoară de a-ți determina subtonul. Dacă venele tale par verzi, este posibil să ai subtonuri calde. Dacă sunt albastre-violet, ai subtonuri reci. Dacă par a fi albastre-verzui sau se potrivesc cu nuanța pielii, cel mai probabil ai subtonuri neutre.

Când stai la soare te arzi sau te bronzezi?


Modul în care pielea ta reacționează la UV poate fi un indicator important al subtonului tău. Gândește-te la momentul în care mergi la plajă vara. Dacă te arzi cu ușurință, pielea poate avea subtonuri reci. Pe de altă parte, dacă te bronzezi fără să te arzi, ai subtonuri calde.

Ți se potrivesc mai bine bijuteriile din argint sau cele din aur?


Ia în considerare care dintre cele două metale prețioase se potrivește cel mai bine nuanței pielii tale. Persoanelor cu subtonuri reci tind să li potrivească bijuteriile din argint, iar tonurile calde sunt adesea puse mai bine în evidență de bijuteriile din aur.

Dacă ți se potrivesc perfect ambele metale prețioase, subtonul pielii tale este, cel mai probabil, neutru.

Scurtă recapitulare


Ai un subton rece dacă:

  • pielea ta se înroșește ușor, iar venele de la încheietura mâinii par albastre în lumina naturală;
  • ai tendința să te arzi la soare și nu să te bronzezi;
  • arăți cel mai bine când porți bijuterii din argint.

Ai un subton cald dacă:

  • pielea ta e mai degrabă galbenă sau piersicie, iar venele de la încheietura mâinii par verzi în lumină naturală;
  • te bronzezi uniform la soare, fără să te arzi;
  • arăți cel mai bine când porți bijuterii din aur.

Ai un subton neutru dacă:

  • ai un ten măsliniu sau un amestec între tipurile de mai sus.
  • ai momente în care te arzi la soare, dar și momente în care te bronzezi uniform;
  • ți se potrivesc atât bijuteriile din aur, cât și cele din argint.

De ce contează subtonul atunci când alegi produsul potrivit?


Nuanța potrivită se va topi în pielea ta atât de perfect încât este greu ca cineva să-și dea seama că porți un machiaj cu acoperire pe față. Acest tip de magie este posibil doar atunci când subtonul pielii tale se potrivește cu subtonul nuanței produsului. Acolo unde subtonurile nu se aliniază, se va crea o discrepanță vizibilă.

Spre exemplu, un produs cu subton rece poate arăta fantomatic sau cenușiu pe cineva cu un subton cald, chiar dacă profunzimea nuanței este corectă.

Iată un scurt ghid util despre cum să alegi nuanța potrivită atunci când nu găsești subtonul menționat la un produs:

  • Nuanțele de subton calde sunt adesea denumite bej, auriu, cafeniu, caramel și castaniu.
  • Nuanțele de subton reci sunt adesea etichetate cu porțelan, trandafir, cacao.
  • Nuanțele de subton neutre sunt adesea denumite ivory, buff, nude și praline.

Denumirile diferă de la un brand la altul. Caută toate informațiile de care ai nevoie înainte de a comanda un fond de ten perfect pentru tine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod