Ascunde-ţi imperfecţiunile cu ajutorul machiajului!

Din păcate, nu putem şterge cu buretele coşurile, petele, cearcănele sau pistruii. Dar le poţi estompa estompa extrem de uşor cu ajutorul machiajului.
Din păcate, nu putem şterge cu buretele coşurile, petele, cearcănele sau pistruii. Dar le putem estompa extrem de uşor cu ajutorul machiajului.
 
Baza pentru machiaj, fondul de ten şi corectorul formează un trio ideal pentru a ascunde imperfecţiunile. Contează foarte mult modul, cantitatea şi nuanţele pe care le foloseşti, astfel încât rezultatele să fie cât mai naturale.

 

Baza pentru machiaj

 
Baza pentru machiaj sau baza iluminatoare este temelia machiajului. În funcţie de imperfecţiunile pe care vrei să le ascunzi (coşuri, pete sau cearcăne) şi în funcţie de nuanţa naturală a tenului tău, poţi alege baza iluminatoare astfel:

  • tonuri verzi - pentru pete roşiatice, coşuri sau cicatrici;
  • alb - pentru pigmentări intense, pete maronii sau pistru;
  • bej - pentru cearcăne pronunţate.
 

Fondul de ten

 
Fondul de ten este piesa de rezistenţă, pentru că el reuşeşte să uniformizeze culoarea tenului şi să ascundă micile imperfecţiuni. De asemenea, reuşeşte să îţi transforme complet pielea, pentru că îi oferă hidratare şi un strop de strălucire.


Cea mai bună metodă de aplicare a fondului de ten este cu vârfurile degetelor. Astfel fondul de ten este încălzit, aplicarea se realizează mai lejer, iar fixarea este de durată şi rezultatul este natural.
 

Corectorul

 
Pasul următor constă în folosirea corectorului pentru a estompa imperfecţiunile. Alege nuanţa corectorului în funcţie de natura problemei pe care vrei să o camuflezi.

 
De exemplu, corectorul în nuanţe de bej este potrivit pentru cearcănele pronunţate ale tenului deschis la culoare, iar cel bej-portocaliu este adecvat cearcănelor pronunţate ale tenului de culoare închisă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Monica pe 1 Sep 2012, 14:56
    Baza de machiaj, fond de ten, concealer, primer

    Baza de machiaj, fond de ten, concealer, primer: www.azida.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod