8 reguli pentru un machiaj rezistent la caniculă

Pe timpul verii, machiajul ar trebui să fie cât mai discret, să foloseşti cât mai puţine produse, iar cele pe care le alegi să fie lejere şi să-ţi lase pielea să respire. Din păcate nu putem face asta întotdeauna, mai ales dacă vrem să acoperim imperfecţiunile. Prin urmare, este necesar să apelezi la câteva mici trucuri care să-ţi ofere un machiaj perfect, dar şi rezistent, în zilele caniculare de vară. Iată care sunt regulile:
Pe timpul verii, machiajul ar trebui să fie cât mai discret, să foloseşti cât mai puţine produse, iar cele pe care le alegi să fie lejere şi să-ţi lase pielea să respire. Din păcate nu putem face asta întotdeauna, mai ales dacă vrem să acoperim imperfecţiunile.

Prin urmare, este necesar să apelezi la câteva mici trucuri care să-ţi ofere un machiaj perfect, dar şi rezistent, în zilele caniculare de vară. Iată care sunt regulile:

Baza pentru machiaj


Cheia unui machiaj rezistent şi în cele mai călduroase zile de vară este pasul cel mai des ignorat: aplicarea bazei pentru machiaj. Aplică baza pentru machiaj după ce ai folosit crema hidratantă.
O picătură cât un bob de mazăre este suficientă pentru a oferi aderenţă pielii tale şi pentru a o pregăti pentru aplicarea corectorului şi a fondului de ten. Optează pentru o formulă fără uleiuri, perfectă pentru zilele caniculare.

Corector solid


Petele, coşurile şi zonele roşii sunt de multe ori accentuate pe timpul verii, de căldură, transpiraţie şi razele UV. Ca să le acoperi eficient, astfel încât machiajul să reziste întreaga zi, foloseşte un corector intens pigmentat, în formă solidă sau cremă densă, dar nu lichid. Aplică cu ajutorul unei pensule pe zonele cu probleme şi tamponează uşor cu degetul, pentru a uniformiza. Formulele solide şi dense acoperă mai bine, pentru o perioadă mai lungă de timp, mai ales când e foarte cald.

Fond de ten cu silicon


Fondul de ten pe bază de silicon creează un film protector la nivelul pielii, fixând bine culoarea şi împiedicând scurgerea pigmenţilor odată cu transpiraţia. Alege o formulă uşoră, lichidă, care îţi uniformizează culoarea pielii şi poate fi aplicată în cantităţi foarte mici.

Burete din spumă de latex


Pentru ca machiajul să fie cât mai natural şi rezistent, este necesar să aplici foarte puţin fond de ten, dar pe care să-l distribui uniform pe piele. Foloseşte un burete pentru machiaj, din spumă de latex, uşor umezit, pe care să pui câteva picături de fond de ten.
Aplică apoi prin tamponări scurte din mijlocul feţei către exterior. Aşteaptă câteva minute, pentru ca fondul de ten să se fixeze bine, înainte de a aplica alte cosmetice.

Fard cremă de pleoape


Transpiraţia şi fardurile pudră nu sunt o combinaţie prea bună. Alege în schimb farduri de pleoape cremă, care sunt mult mai rezistente la căldură şi pe de altă parte îţi oferă o strălucire specială la soare. Ai grijă să aplici în cantitate foarte mică.

Tuş rezistent


Dacă îţi place să-ţi accentuezi linia genelor, încearcă un tuş, care este mult mai sigur în zilele caniculare decât creionul dermatograf de tip kohl.

Colorează-ţi buzele


Cu siguranţă eşti tentată să foloseşti gloss-ul pe timpul verii, dar nu este una dintre cele mai bune alegeri. Pentru un machiaj de durată, foloseşte în schimb un balsam de buze colorat sau un creion de buze mat, foarte rezistent, pe care să-l aplici cu o pensulă.

Şerveţele matifiante


Un ajutor demn de luat în calcul în zilele toride sunt şerveţelele matifiante, care absorb sebumul în exces, fără să-ţi strice machiajul. Poţi renunţa la pudra matifiantă şi la aplicarea ei de mai multe ori pe zi, ceea ce înseamnă că pielea ta este mai puţin încărcată.
(foto: iStockphoto)
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iulia pe 31 Iul 2012, 15:05
    corect!

    roxana, ai mare dreptate :))) maria, am inteles ca lentilele de care tu ai amintiti, Crizal UV, sunt din ce in ce mai cautate. Sincer, eu nu am incercat, dar ma bate gindul avind in vedere ca am gasit multe comentarii pozitive, iar oamenii care le folosesc s-au declarat foarte multumiti

    0
    0

  • maria_p09 pe 28 Iun 2012, 23:41
    ochelari cu SPF

    daca vorbim de machiajul pe canicula si de folosirea unor produse care au filtru UV, ar tb sa mentionam ca pe langa cremele cu factor de protectie tb sa purtam si ochelari cu au acelasi rol. Persoanele care poarta ochelari de vedere gasesc lentile cu un E-SPF 25, iar pt ochelarii de soare E-SPF 50. Singurii ochelari care au acest factor masurat astfel sunt cei produsi de firma essilor. Lentilele se numesc Crizal UV si difera de celelalte produse de pe piata prin faptul ca te protejeaza si de razele care vin din spate si se refleta din lentila direct in ochi (acestea reprezinta intre 10 si 50% din expunerea totala). Celelalte lentile anti-reflex protejeaza ochiul in proportie de 95% pana la 100% impotriva razelor UV care vin din fata. Razele care vin din spate nu sunt luate in considerare.

    1
    0

  • roxana pe 15 Iun 2012, 12:44
    idei bune

    idei bune dar prea multe de facut:))) ce noroc au barbatii uneori:P

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod