5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de machiaj

La fel ca o întâlnire sau pregătirea unui prânz, şi machiajul, are câteva etape premergătoare. Înainte de a aplica orice produs pe faţă trebuie să te asiguri că tenul tău este curat şi

banner 5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de machiaj (6)

La fel ca o întâlnire sau pregătirea unui prânz, şi machiajul, are câteva etape premergătoare. Înainte de a aplica orice produs pe faţă trebuie să te asiguri că tenul tău este curat şi hidratat. Sigur vei spune că ştii asta deja, însă sunt persoane care aplică produsele de machiaj fără a-l curăţa şi hidrata în avans. Dacă îţi doreşti să păstrezi tenul luminos, hidratat şi cu un aspect sănătos ar trebui să urmezi etapele de mai jos.

Spală-te pe faţă folosind un gel de curăţare potrivit tenului tău.

Ai grijă să nu conţină alcool sau parabeni. Apă trebuie să fie uşor călduţă, nici rece, nici fierbinte.

wash your face 5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de machiaj (5)

Tonifiază tenul. Pentru rezultate bune aplică-l cu o cotoneta din bumbac. Respectând această etapă cureţi tenul de orice urmă de grăsimi sau impurităţi.

tonifiaza-l 5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de machiaj (4)

Hidratarea tenului se face indiferent de tipul de ten, folosind o cremă adecvată tenului tău. Nu aplica o cantitate mare de produs, ci doar cât trebuie, eventual dacă simţi că este prea mult tapotează faţa cu un şerveţel uscat pentru a elimina excesul.

De altfel masajul de care beneficiază tenul atunci când aplici crema este benefic pentru că pune sângele în circulaţie.

asteapta 5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de machiaj (2)

Permite-i pielii tale să absoarbă crema. Dacă te grăbeşti să aplici imediat fondul de ten spre exemplu, vei observa că produsul patinează, asta pentru că tenul nu a avut timp să absoarbă crema. Aşteaptă între 5 şi 10 minute între cremă şi fondul de ten. Nu numai că tenul pare mai luminos dar fondul de ten face “priză” şi are o rezistenţă mai mare la transfer.

5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de machiaj (1)

Aplică primer.

Aplicarea primer-ului este foarte uşor de realizat şi are multe beneficii. Ascunde porii deschişi, urmele de acnee, împiedică transpiraţia şi ajută machiajul să reziste mai mult. Folosind primer verde sau somon, vei vedea că ajută la acoperirea petelor roşii.

aplica primer  5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de machiaj (3)

Cred că aceste lucruri ar trebui să le ştie fiecare femeie ce se machiază. Dacă sari aceste etape tenul tău poate părea tern, fondul de ten nu se întinde atât de bine şi poate căpăta un aspect pătat. Sunt primele lucruri pe care studentele de la şcoala de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY le află.

Dacă tu ai altă rutină înainte de machiaj mi-ar plăcea să o împărtăşeşti cu noi.

 

See you next time,

Alina

The Art of illusion

The world of make-up

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod