Un ten îngrijit și în sezonul rece!

Nu este o noutate faptul că tenul tău are de suferit din cauza temperaturilor scăzute.
Pentru a evita ca pielea să devină uscată şi aspră, trebuie să introduci în rutina zilnică un ritual de îngrijire de la care să nu te abaţi, indiferent de timpul sau dispoziţia ta. Vântul, temperaturile scăzute şi încăperile încălzite pot provoca o exfoliere agresivă a tenului, deseori alegându-te cu roşeaţă în obraji sau nas, dar şi cu crăpături inestetice.

Evită senzaţia de piele care te ţine printr-o hidratare corectă, începând cu consumul a minim 2 l de apă pe zi, dar şi prin aplicarea cremelor necesare protejării și hidratării tenului.

Pentru a face faţă cu brio acestui anotimp geros, îţi oferim câteva sfaturi pentru îngrijirea tenului tău:

Aplică întotdeauna o cremă hidratantă înainte de a ieşi din casă!

O regulă care trebuie urmată cu strictețe este: aplicarea unei creme hidratante cu cel puțin 30 de minute sau 1 oră înainte de a ieși din casă, asta pentru ca tenul să absoarbă crema în profunzime.

Adio nas roşu!

În zilele geroase cu toate avem o mică problemă de estetică și anume, nasul roșu. Întotdeauna se înroșește la frig, de aceea recomandăm următorul truc: după aplicarea cremei nutritive sau hidratante, aplică și o cantitate mică de cremă corectoare, prin tamponări ușoare cu vârful degetelor, până intră în piele. Apoi aplică fondul de ten cu textură mată, iar ca și finisare aplică puțină pudră pulbere anti-strălucire.

Ai grijă de buzele tale!

Pentru protejarea pielii delicate a buzelor împotriva vântului și a frigului, folosește un balsam de buze intens hidratant cu ulei de cocos de la Balea mai ales atunci când ieși la o plimbare prin zăpadă, pentru a le păstra catifelate și hidratate.

Nu ignora zona ochilor!

Niciodată nu uita de zona din jurul ochilor, această zonă trebuie îngrijită cu multă atenție pentru că este zona cea mai sensibilă a feței. Pentru aceasta recomandăm folosirea unei creme special concepute pentru a revitaliza pielea din jurul ochilor.

Îngrijeşte-ţi suplimentar tenul atunci când te expui prelungit la frig!

Când urmează să petrecem mai mult timp în frig (pe schiuri, în excursie), ai grijă să aplici pe față o cremă de zi foarte grasă, iar după aceea aplică pudra anti-strălucire. Dacă pielea s-a albit și și-a pierdut sensibilitatea, acoper-o cu o batistă și maseaz-o ușor prin material.

Nu uita să îţi pregăteşti tenul pentru noapte!

După o zi petrecută afară cu temperaturi joase, tenul trebuie pregătit neapărat pentru noapte: pentru curățare folosește un lapte demachiant sau un ulei pentru curăţare Q 10 de la alverde, aplică apoi o loțiune tonică și încheie prin a masa fața cu o cremă de noapte puternic hidratantă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod