Trei secrete pentru a arata superb in vacanta

Mai ai cateva zile si intri in concediu. In asteptarea lui, ar fi bine sa urmezi un program de pregatire pentru plaja care te va ajuta sa te simti excelent chiar din prima zi.
Mai ai cateva zile si intri in concediu. In asteptarea lui, ar fi bine sa urmezi un program de pregatire pentru plaja care te va ajuta sa te simti excelent chiar din prima zi.  

1. Bronz perfect


Tine o cura de capsule solare inainte de a pleca in vacanta. Aceste suplimente nutritionale solare iti vor pregati pielea pentru expunerile prelungite la soare si iti garanteaza un bronz usor de obtinut, intens si de durata. Ele te protejeaza si de insolatie, dar asta nu inseamna ca poti sa excluzi lotiunea de plaja din bagaj.

Cea mai mare parte a capsulelor solare contin caroten, vitamina E si seleniu. Aceste trei ingrediente antioxidante lupta impotriva proliferarii radicalilor liberi generati in timpul expunerii la soare. Ei intaresc sistemul de aparare al pielii si ii confera o culoare aurie.

Incepe cura cu doua saptamani inainte de a merge la plaja si continu-o inca zece zile dupa ultima expunere. Capsulele solare sunt bune pentru toata lumea, fiind mai ales indicate persoanelor care au pielea sensibila.

2. Par superb


Serul pentru par a revolutionat coafura. Printr-o simpla pulverizare, acest vaporizator ii garanteaza parului tau un foarte frumos efect "glossy". Poarta mereu in geanta un ser de par pentru ca te ajuta sa ii conferi stralucire coafurii tale fara a depune prea mult efort.

Daca parul tau a fost afectat de operatiunile de infrumusetare: vopsire, permanent, decolorare etc., serul nu inlocuieste o ingrijire in profunzime si nici nu te ajuta sa iti reconditionezi fibra capilara. El ii va conferi doar o stralucire de suprafata.

Aplica serul pe parul umed daca are tendinta de uscare si pe parul uscat daca acesta are tendinta de ingrasare. Daca folosesti un ser cu o compozitie grasa, aplica-l doar pe varfuri pentru a evita un aspect imbacsit.

Pentru a uniformiza serul, nu-l aplica direct pe par. Pulverizeaza in palma, incalzeste-l un pic si apoi intinde-l pe lungimea firelor si mai ales la varfuri. Nu folosi o cantitate mare pentru ca parul tau se va ingrasa repede si vei obtine efectul invers a ceea ce iti doresti tu de fapt.

3. Pedichiura si manichiura


E din ce in ce mai cald si ai trecut la sandale si papuci fara sa iti dai seama. Foarte rau! Pedichiura este indispensabila pe durata intregii veri. Si ea nu se limiteaza doar la datul cu oja ci presupune sa-ti hidratezi talpile, sa elimini bataturile si sa dai unghiilor forma dorita. Cel putin o data pe luna ofera-ti un program complet de ingrijire a picioarelor.

  • Sterge-ti unghiile cu dizolvant, taie-le si pileste-le cu ajutorul unei pile din carton.
  • Tine-ti picioarele intr-un vas cu apa calda in care ai adaugat sapun lichid si 30 grame de bicarbonat de sodiu. Sterge-le bine si apoi elimina cuticulele.
  • Maseaza-ti talpile cu un produs pentru gomaj. Clateste-le si apoi curata-ti calcaiele cu o piatra ponce cand pielea este inca umeda.
  • Sterge-ti picioarele si aplica lapte de corp hidratant.
  • In ceea ce priveste mainile, trebuie sa previi deshidratarea pielii, proces accentuat vara din cauza apei, clorului si a sarii. Aplica zilnic o crema de maini hidratanta care iti va catifela mainile, le va improspata, parfumandu-le. Poti folosi chiar crema de fata pentru ca are o putere mai mare de hidratare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod