Reguli de igienă pe care orice bărbat ar trebui să le urmeze

Există câteva reguli de igienă pe care orice bărbat ar trebui să le urmeze dacă vrea să arate și să miroasă mai bine. Și, de ce nu, să se simtă mai bine.

Ce reguli de igienă pot ajuta orice bărbat să arate și să se simtă mai bine?


1. Pentru a reduce mirosul picioarelor


Exfoliază-ți picioarele în fiecare zi și asigură-te că le usuci complet, imediat după ce ieși de la duș. Nu uita și de spațiile dintre degetele de la picioare. Înainte de a pune șosetele, folosește un antiperspirant pentru picioare, dacă vrei să păstrezi cât mai mult mirosul frumos de după duș.

2. Pentru a păstra lamele de ras cât mai mult


Oxidarea poate să-ți strice lamele, dar uleiul mineral va opri procesul acesta și va prelungi viața lamelor de ras. După bărbierit, înmoaie aparatul de ras pentru câteva minute într-o farfurie puțin adâncă cu ulei mineral, apoi folosește alcool sanitar pentru a curăța lamele. 

3. Pentru prospețime fără duș


Dacă nu ai timp pentru un duș, poți face altceva pentru a-ți curăța corpul înainte de a pleca. Adaugă 4 linguri de bicarbonat de sodiu într-o chiuvetă plină cu apă, apoi folosește un burete pentru a te freca cu soluția.

4. Pentru îngriirea părului


Dacă observi că părul de pe cap a început să se rărească, probabil că vezi că și părul din nas, de pe spate și din urechi crește. Curăță-l prin tăiere sau epilare.

5. Pentru îngrijirea axilelor


Părul de la subraț reține bacterii, făcând mirosul corpului mai puternic. În timpul verii, poți tunde părul de la subraț, dacă vrei să miroși bine pentru mai mult timp.
De asemenea, poți înmuia un tampon de bumbac în ulei de arbore de ceai și tampona ușor zona axilelor, pentru a o menține uscată, fără bacterii și frumos mirositoare. În mod alternativ, oțetul, alcoolul sanitar sau peroxidul de hidrogen pot ucide bacteriile care produc mirosuri. Mirosul corpului este doar unul dintre cele 25 de lucruri pe care nu le suportă femeile.

6. Pentru prevenirea firelor de păr crescute sub piele


Dacă ai observat că îți cresc fire de păr sub piele, poți să folosești înainte de bărbierit cremă sau ulei, timp de cinci minute. Poți alege produse care conțin uleiuri esențiale, antioxidanți și vitamine pentru pielea sensibilă.
De asemenea, poți utiliza o perie de bărbierit pentru mai multă spumă și o piele mai moale. Folosește întotdeauna o lamă de ras ascuțită, în direcția în care crește părul. Iar la sfârșit poți aplica o cremă hidratantă cu o formulă ușoară. Este recomandat să te razi în timpul sau după duș. Apa fierbinte și aburul îți deschid porii, așa că bărbieritul de după duș va fi cel mai puțin dureros. După cinci minute la duș, poate că te poți bărbieri chiar și fără cremă de ras. Iar fără o lamă ascuțită, poți ajunge să ai pete roșii pe față și pe gât, deci asigură-te că schimbi lamele de ras în mod regulat.

7. Pentru întinerire


Părul de pe față tinde să te îmbătrânească. Dacă îți razi sau tunzi barba, poți avea un aspect întinerit. 

Pe lângă aceste reguli de igienă, ar trebui să știi că fibrele sintetice, precum nylonul și spandexul, nu îți lasă pielea să respire, crescând riscul de a mirosi urât.
Alege un material natural ca bumbacul pentru a-i oferi mai mult aer pielii tale. În plus, asigură-te că hainele nu sunt prea mulate, deoarece acestea rețin sudoarea pe piele. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod