Piatra de alaun: Ce este şi cum te ajută în lupta cu transpiraţia

Este un produs 100% natural, cu un singur ingredient care este complet inofensiv pentru sănătatea zonei axilare şi a sânilor.

Piatra de alaun este recunoscută ca fiind o alternativă naturală la deodorantele din comerţ. Dacă eşti conştientă de pericolul pe care-l are aluminiul existent în antiperspirantele din comerţ frumos parfumate şi-ţi doreşti să încerci un produs natural poţi să încerci piatra de alaun sau un deodorant handmade care poate să conţină pulbere din piatră de alaun. Eficienţa lor este testată şi mulţi utilizatori s-au declarat mulţumiţi, continuând să achiziţioneze aceste produse.

Preţul lor este puţin mai ridicat decât ceea ce găseşti în supermarketuri, însă ingredientele sunt naturale şi nu prezintă niciun pericol pentru zona axilei. Un lucru benefic pe care îl au aceste produse naturale este tocmai faptul că nu împiedică transpiraţia, prin urmare permite corpului să desfăşoare procesul de detoxifiere în mod natural. Însă, ele acţionează asupra bacteriilor care se formează în urma transpiraţiei şi nu permit formarea unui miros urât. Acest lucru este posibil doar atunci când foloseşti deodorante.

În schimb, produsele numite antiperspirante blochează porii şi astfel transpiraţia este blocată. Acest proces nu este de dorit, deoarece corpul nu mai poate să elimine toxinele care rămân în interiorul organismului.

Prin urmare, este de preferat să foloseşti un deodorant, însă să-l alegi cu atenţie ca să nu conţină aluminiu. Acest ingredient este foarte controversat, multe cercetări clasificându-l ca având potenţial cancerigen. De asemenea, antiperspirantele conţin o mulţime de ingrediente care sunt absorbite prin piele, iar prin aplicarea lor zilnică pot să pună în pericol sănătatea sânilor. Pe de altă parte, conform Institutului Naţional de Cancer şi Asociaţiei de Alimentaţie şi Medicamente(FDA) din SUA, antiperspirantele nu sunt vinovate de producerea cancerului.

Este alegerea ta ce produs vrei să foloseşti, însă dacă vrei să încerci altceva orientează-te către deodorantele naturale. Există foarte multe magazine online (www.elemental.eu, www.organik.ro) şi comunităţi de producători handmade (www.breslo.ro) care fabrică alternative naturale la produsele cosmetice din comerţ.

Ce este piatra de alaun?


Alaunul este un mineral natural care este extras din mine şi îl găseşti sub formă de stick incolor şi fără niciun miros. Este 100% naturală, adică fără conservanţi, aditivi, coloranţi, alcool, parabeni, aluminiu, emulgatori sau alte substanţe toxice. Ea are rolul de a regla procesul de transpiraţie şi de a împiedica înmulţirea bacteriilor urât mirositoare, fiind potrivită şi pentru persoanele alergice sau cu o piele sensibilă.

Atenţie! Pe ambalaj la lista cu ingrediente trebuie să găseşti ca unic ingredient: "potassium alum". Trebuie să eviţi produsul care are "ammomium alum", deoarece este varianta sintetică. De asemenea, trebuie să ştii că potassium alum şi aluminiul sunt două substanţe total diferite. Primul nu este absorbit de piele, fiind complet inofensiv, în vreme ce aluminiul se ştie că intră în piele şi are efecte negative asupra sănătăţii.

 




Cum se foloseşte piatra de alaun


1. Imediat după duş când zona axilară este umedă. Se aplică de câteva ori până când simţi pielea uscată.
2. Dacă vrei să aplici pe pielea uscată se umezeşte puţin piatra şi se aplică de câteva ori în zona axilei până când simţi pielea uscată.
3. Poţi să o foloseşti după epilare. Bărbaţii o pot folosi după bărbierit, deoarece are efect astringent.

Preţul unui stick cu piatră de alaun varianză între 15-35 de lei. Evită-l pe cel care conţine ammonium alum şi optează pentru cel care are potassium alum. Este un produs care te va ţine foarte mult, chiar şi un an. Îl poţi găsi în magazinele naturiste online sau la plafar.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Asterion pe 4 Nov 2015, 13:46
    alaun

    alaun = sulfatul dublu de aluminiu și potasiu KAl(SO4)2*12H2O deci nu are aluminiu deloc :P bravo cu chimia

    0
    1

  • ani pe 28 Feb 2014, 14:10
    Bianca Dragusanu

    Ma intreb cand se va satura fata asta de celebritate. In locul ei as apela la un psiholog, as cauta sa inteleg de unde vine nevoia de fi mereu in centrul atentiei, as cauta sa ma descopar...trece viata pe langa ea, tot uitandu-se in oglinda...

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod