Pastreaza stralucirea verii pe pielea ta

Odata cu venirea toamnei si racirea vremii, pielea incepe sa se usuce si sa-si piarda din stralucirea din timpul verii...
Odata cu venirea toamnei si racirea vremii, pielea incepe sa se usuce si sa-si piarda din stralucirea din timpul verii. Tenurile uscate si sensibile au nevoie de ingrijire speciala cu produse adecvate.

Sa nu uitam ca o piele uscata este o piele care este mult mai expusa agresiunilor mediului inconjurator, deoarece invelisul protector normal al pielii (stratul hidrolipidic) este insuficient.

Pielea uscata este foarte usor agresata si de actiunea apei, care prin sarurile si clorul pe care le contine o deshidrateaza si o usuca si mai tare.


Baile sunt mai putin agresive decat dusurile, in special cand in apa sunt puse uleiuri de baie neparfumate.

Oricat de mare ar fi tentatia, acestea nu trebuie sa fie prelungite, durata ideala fiind de aproximativ 10 minute. Apa nu trebuie sa fie fierbinte si este indicata evitarea hidromasajului.

In ceea ce priveste produsele de curatat, este recomandata alegerea unui sapun sau a unui gel de dus cu continut ridicat de uleiuri sau glicerina si, preferabil, fara parfum.

Sapunurile antibacteriene sunt de evitat deoarece indeparteaza filmul hidrolipidic al pielii, oricum deficitar la o piele uscata.
Pielea nu trebuie exfoliata, iar dupa baie, uscarea se face prin tamponare usoara cu prosopul, nu prin frecare. Pe pielea inca usor umeda, foloseste produse intens hidratante care o vor face catifelata si supla.

Foloseste o lotiune sau un lapte demachiant pentru indepartarea impurtitatilor de pe fata, urmat de aplicarea, dimineata, a unui produs intens hidratant, care sa permita aplicarea machiajului, iar seara a unei creme emoliente care sa calmeze si sa hraneasca tenul in profunzime pe timpul noptii.

Momentele dinainte de a te baga in pat sunt cele mai potrivite pentru a acorda o atentie sporita mainilor:


  • aplica o crema grasa pentru maini care sa contina glicerina sau vaselina pe care sa o masezi usor pana la absorbtia completa;
  • pe timpul noptii poti purta manusi din bumbac care sa maximizeze efectul cremei;
  • o data pe saptamana, aplica o masca intens hidratanta pe care sa o mentii 15 minute (masca poate fi si un strat generos din crema obisnuita sau o masca de fata intens hidratanta).

Pielea uscata poate fi ajutata si din interior, prin adoptarea unei diete sanatoase, care sa includa:


  • hidratarea suficienta (1,5 - 2 litri de lichide pe zi),
  • evitarea consumului de alcool si cafea (cu efect diuretic)
  • cresterea nivelului de acizi grasi omega-3 prin cresterea consumului de peste, alune, seminte de in sau ulei din seminte de in.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod