Mâinile tale. Cum să le transformi dacă nu prea eşti mulţumită de ele

Te serveşti de ele în mod constant, însă, cel mai adesea, uiţi să le răsplăteşti pentru fidelitatea cu care te slujesc.
Mâinile se numără printre cele mai ignorate părţi ale corpului tău. Aşa apare îmbătrânirea prematură, pielea ridată şi crăpată, venele proeminente şi unghiile casante. Dacă te-ai hotărât totuşi să le oferi atenţia pe care o merită, iată cum îţi poţi îngriji mâinile ca la carte pentru a le reda tinereţea!

Spală-te pe maini frecvent, dar cu cap


Pentru a te feri de probleme de sănătate, este esenţial să îţi speli mâinile cât mai des cu putinţă. Însă nu oricum, ci cu apă cel mult călduţă, cât şi cu săpunuri atent alese care nu îţi usucă pielea, favorizând îmbătrânirea sa accelerată.

Apa excesiv de fierbinte înlătură uleiurile naturale secretate de piele care îţi hidratează mâinile şi le menţin elasticitatea.
La fel se întâmplă şi cu săpunurile dure care, pe lângă stratul de celule moarte şi impurităţile acumulate la suprafaţa pielii, îndepărtează şi stratul de uleiuri hidratante.

Preferă, aşadar, produse ale unor branduri renumite pentru atenţia pe care o oferă mâinilor tale şi nu utiliza săpunuri antibacteriene decât dacă este absolut necesar (în mod normal, săpunurile obişnuite sunt la fel de eficiente ca acelea antibacteriene).

În aceeaşi idee, uită de spălatul vaselor cu mâinile goale - pentru a nu lăsa apa fierbinte să îţi usuce pielea, foloseşte întotdeauna mănuşi protectoare.

Aplică frecvent creme hidratante

Cremele hidratante sunt cele mai bune prietene ale mâinilor sănătoase, tinere şi suple.
Ţine mereu la îndemână produse cu un conţinut mare de glicerină, spre exemplu, renumită pentru proprietăţile sale hidratante, dar şi cu SPF ridicat, de cel puţin 30. În timpul verii, dar nu doar atunci, cremele cu SPF te vor proteja atât de boli periculoase, precum cancerul de piele, cât şi de îmbătrânirea prematură, favorizată de expunerea la soare.

Oferă-le mâinilor tale un tratament regesc

Pe lângă aplicarea constantă de creme hidratante, special concepute pentru pielea delicată a mâinilor, nu uita să le oferi acestora, periodic, un tratament regesc cu uleiuri. Spre exemplu, uleiul de măsline călduţ este excelent ca tratament pentru unghii, dar, în acelaşi timp, poate hrăni în profunzime şi pielea mâinilor.

În sezonul rece, mâinile tale au nevoie frecvent de astfel de tratamente pentru a face faţă cu brio intemperiilor (umiditate şi temperaturi scăzute, vânt aspru etc.).
Aşadar, de câteva ori pe săptămână, nu ezita să îţi scufunzi mâinile într-un amestec de ulei de argan şi câţiva stropi de lămâie pentru a le reda supleţea şi a le hidrata până în cele mai profunde straturi.

Nu în ultimul rând, ar trebui să ştii că şi gomajul este mai mult decât indicat pentru a asigura tinereţea mâinilor tale. Tot ce trebuie să faci este să îţi masezi mâinile uşor cu zahăr, tărâţe sau orice produs destinat exfolierii pe care îl ai la îndemână, după care să aplici un strat generos fie de cremă hidratantă, fie de ulei de corp.

Înfăşoară-ţi mâinile într-o folie de plastic (precum cele alimentare) şi lasă crema/uleiul să acţioneze cel puţin 5-10 minute.
Rezultatul? Mâini fine şi catifelate, ca de bebeluş!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod