Frumuseţea ta: 5 vedete care nu vor să fie photoshopate. Kate Winslet e una dintre ele

Este deja foarte cunoscut faptul că majoritatea pozelor care apar în reviste sau în reclame sunt retuşate cu ajutorul programelor de editare foto. Iar femeile cu corpuri perfecte, ten impecabil şi păr strălucitor pe care le vedem în media sunt doar nişte iluzii. Cea mai mare problemă a acestui fenomen este influenţa nefastă pe care o poate avea asupra imaginii de sine a femeilor din întreaga lume. Avem idealuri de frumuseţe ireale, imposibil de obţinut.

De aceea, în unele ţări precum Statele Unite şi Marea Britanie, se doreşte interzicerea folosirii imaginilor retuşate în reclame şi reviste. Israelul este unul dintre primele state în care s-a interzis photoshoparea imaginilor din revistele de modă sau din reclame, dar şi folosirea manechinelor foarte slabe, care nu se încadrează în limitele recomandărilor date de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Iar pe lângă toate aceste demersuri legale menite să stopeze creşterea numărului de fete afectate de tulburări de alimentaţie precum bulimie sau anorexie, şi vedetele au început lupta împotriva pozelor editate.
1 din 6

Kate Winslet

Talentata actriţă britanică a criticat dur o revistă celebră în urmă cu câţiva ani pentru imaginea sa de pe copertă. "Retuşarea este excesivă. Eu nu arăt astfel şi, cel mai important, nici nu-mi doresc să arăt astfel. Am imaginea originală de la şedinţa foto şi comparându-le pot spune că mi-au redus grosimea picioarelor cu aproape trei sferturi!", a declarat vedeta la momentul respectiv.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod