De ce ar trebui să îți înmoi picioarele în oțet o dată pe săptămână

Îți poți da seama că există numeroși compuși activi biologic în oțetul de mere de la mirosul puternic al acestuia, dar există și substanțe care sunt capabile să elimine și să omoare bacteriile care amenință sănătatea organismului.
Dacă vei folosi acest remediu o dată pe săptămână, vei avea parte de beneficii pentru sănătate. În plus, trebuie doar să îți înmoi picioarele în oțet, nu ai nimic altceva de făcut. Poate părea puțin ciudat, dar această tehnică este folositoare. Iată de ce ar trebui să îți înmoi picioarele în oțet o dată pe săptămână!

Motivele pentru care ar trebui să îți înmoi picioarele în oțet o dată pe săptămână


Nu toate persoanele pot suporta mirosul puternic și neplăcut al oțetului de mere, însă acesta poate elimina și distruge germenii și bacteriile care ne afectează organismul. Trebuie să prepari un amestec de apă și oțet de mere în cantități egale și să îți înmoi picioarele în acesta.
Având în vedere că este recomandat să lași picioarele la înmuiat pentru 45 de minute, ar fi înțelept să amesteci oțetul de mere cu apă călduță, apoi să îți exfoliezi picioarele cu o piatră ponce, care îți va face pielea catifelată și care va elimina pielea moartă. 

Datorită nenumăratelor beneficii pe care le are oțetul de mere, nu este niciun dubiu că acesta este cel mai important ingredient din acest tratament natural. Combinația de apă călduță cu oțet de mere în cantități egale ar trebui folosită ca o baie pentru picioare. Este o tehnică folosită de mulți ani, așa că s-ar putea să fi auzit de aceasta.

Multe persoane folosesc oțetul de mere pentru a slăbi, trata probleme respiratorii și digestive.
Atunci când este combinat cu ingredientele potrivite și folosit în modul corect, acest ingredient poate oferi beneficii care pot fi incredibile și surprinzătoare. După cum spuneam, e nevoie doar de apă și oțet de mere în cantități egale pentru beneficiile sale și pentru a preveni un șoc termic. Poți crește numărul de beneficii dacă adaugi săruri aromatice sau ierburi. 

Acest tratament este folosit în principal pentru a înmuia picioarele, deoarece avem nevoie constantă de oxigenare, iar picioarele sunt partea din corp în care se adună cele mai multe bacterii. Germenii și bacteriile de pe picioare pot cauza uscarea picioarelor sau alte probleme care duc la apariția infecțiilor.
Prin folosirea oțetului de mere și a apei calde, vei putea să dezinfectezi picioarele, ceea ce înseamnă eliminarea microbilor, dar și îndepărtarea acelui miros neplăcut al picioarelor.

Cum să pregătești baia pentru picioare?


Încălzește apa într-o oală până când este călduță, ceea ce înseamnă 15-18 grade. Ai grijă să nu încălzești prea tare apa. Toarnă apa într-un lighean, apoi adaugă aceeași cantitate de oțet de mere. Amestecă puțin compoziția și introdu picioarele în lighean. Poți adăuga și uleiuri esențiale, dacă vrei un miros frumos. Este recomandat uleiul esențial de lavandă, care poate îmbunătăți mirosul picioarelor și calitatea somnului.
Lasă picioarele la înmuiat pentru 45 de minute, după care usucă-le cu ajutorul unui prosop.

Oțetul de mere are numeroase beneficii pentru sănătate, precum abilitatea de a preveni multe probleme de sănătate - mătreața, durerile în gât și mirosul urât al picioarelor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod