Cum să scapi de celulită prin masaj făcut acasă

Credeţi sau nu, terapia prin masaj poate spori rezultatele programului de slăbire. Tocmai de aceea, masajul a devenit un element cheie în lupta cu kilogramele în plus. Masajul ajută la eliberarea tensiunii, a toxinelor şi redefineşte silueta.

Credeţi sau nu, terapia prin masaj poate spori rezultatele programului de slăbire. Tocmai de aceea, masajul a devenit un element cheie în lupta cu kilogramele în plus. Masajul ajută la eliberarea tensiunii, a toxinelor şi redefineşte silueta.

Pe măsură ce scade greutatea, corpul pierde din ţesutul gras, dar se întâmplă ca şi muşchii să se deshidrateze şi să îşi piardă din supleţe. Exerciţiile fizice şi dieta alimentară pot deveni mai eficiente dacă sunt însoţite de masaj, după cum explică medicul homeopat Cristina Bogdan:
"Există multe lucruri pozitive atribuite masajului, de la eliberarea toxinelor, până la pierderea în greutate. După o anumită vârstă metabolismul poate încetini. Acest lucru, uneori, duce la creşterea în greutate. Masajul stimulează ritmul metabolic şi astfel grăsimile sunt arse mai repede, iar hrana este transformată în energie în loc de grăsime. Aşadar, o combinaţie de alimente sănătoase, exerciţii fizice zilnice şi un masaj săptămânal reprezintă o reţetă excelentă pentru a pierde în greutate. Prin masaj se stimulează circulaţia sangvină, se tonifiază musculatura, iar stratul adipos este vizibil redus. Dintre toate tipurile de masaj, cel anticelulitic este cel mai indicat atunci când este vorba despre un strat mai gros de grăsime."

Cum să scapi de celulită acasă: Elimină stratul de grăsime prin masajul anticelulitic !

Masajul anti-celulitic este una dintre cele mai bune variante de a ne modela corpul şi de a scăpa de “coaja de portocală". Acest tip de masaj se efectuează local, în zonele afectate de celulită. Cel mai frecvent celulita apare pe şolduri, picioare, fese şi abdomen. În timpul procedurilor sunt folosite geluri speciale, creme, uleiuri esenţiale, care au efecte benefice asupra pielii şi care sporesc procesul de slăbire.
"Cu ajutorul acestui masaj se stimulează elasticitatea pielii şi a ţesuturilor subcutanate şi se activează circulaţia sângelui. Masajul scade grosimea stratului adipos prin accentuarea lipolizei. Însă, trebuie să se aibă în vedere că masajul anti-celulitic nu este unul de relaxare, se acţionează insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulită", declară medicul homeopat Cristina Bogdan.

În caz că vrei să încerci masajul anticelulitic acasă:


1. Pentru masajul coapselor este indicată folosirea ambelor mâini, cu una se întinde pielea şi cu cealaltă se aplică crema sau gelul anticelulitic. Se execută mişcarea ascendent de la genunchi până la şold, apăsând uşor.

2. Pentru masajul feselor loţiunea anticelulitică se aplică prin mişcări ascendente şi prin împingerea pielii în sus. Mişcarea de frecare trebuie să fie una energică.

3. Masajul abdomenului presupune aplicarea loţiunii în sus, până spre coaste. Apoi, se execută cu toată palma mişcări circulare asupra abdomenului. Pentru efectuarea corectă a acestui masaj, pacientul trebuie să stea întins pe podea. În felul acesta se asigură o relaxare totală a muşchilor. De asemenea, masarea se va face de la dreapta spre stânga.

4. Foloseşte creme cu proprietăţi de ardere a grăsimilor! Pentru toate masajele anticelulitice este indicată folosirea unor geluri sau creme pe bază de piper, cafea, capsaicină, alge marine sau alte asemenea ingrediente recunoscute pentru efectul lor benefic în lupta cu celulita.


"Durata recomandată a unui astfel de masaj local este undeva între 10 şi 20 de minute. Şi este foarte important ca la finalul fiecărei şedinţe de masaj să nu uităm să ne hidratăm. Fiecare pacient ar trebui să bea cât de multă apă poate, cu înghiţituri mici pentru a se asigura că îşi hidratează din plin ţesuturile şi elimină toxinele", spune medicul homeopat Cristina Bogdan.

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Larisa pe 25 Ian 2013, 10:27
  Porc

  Este buna carnea de porc, dar nu in fiecare zi deoarece este grea.

  1
  0

 • geanina pe 6 Oct 2012, 22:52
  ecofit

  Nu am reusit sa tin dieta. Intru in depresie. Eu de cateva luni administrez Ecofit. Nu am reactii adverse, nu am stari de ameteala si nici de greturi. Am testat acest produs pe pielea mea mult timp si pot sa vorbesc de efecte. Eu am slabit 17 kg pana acum,dar cred ca depinde si de fiecare in parte. Eu mi-am selectat si alimentele pe care le consum. O sa vi se para ciudat,dar eu am renuntat la carnea de pui. Consider ca este cea mai toxica. In prezent consum numai carne de porc facuta pe gratar. Este cea mai sanatoasa. Dr. Bilic recomanda carnea de porc. Eu am urmat recomandarea si am ales bine!

  0
  4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod