Cum să elimini complet pielea moartă de pe călcâie

Pielea moartă este principalul motiv pentru care ne confruntăm cu crăpături la nivelul călcâielor. Află cum poți îndepărta pielea moartă, pentru ca picioarele tale să fie perfect fine.
Calusurile, acumularea de piele moartă la nivelul tălpilor, se formează prin frecarea repetată și presiunea la nivelul pielii, în special la nivelul călcâielor.
 
Este o problemă care se accentuează pe durata verii, din cauza faptului că purtăm mai des papuci, sandale și încălțăminte care expune pielea călcâielor la praf. Organismul creează acest strat gros de piele pentru a proteja țesuturile interioare de efectele nocive ale factorilor de mediu. Iată ce poți face pentru a dizolva pielea moartă și a avea călcâiele perfect netede pe care ți le dorești:

Exfoliază frecvent cu piatra ponce

Piatra ponce este una dintre cele mai populare metode de a scăpa de calusuri. Pentru cele mai bune rezultate, înmoaie picioarele în apă caldă timp de 20 de minute înainte de a freca cu grijă călcâiele cu piatra abrazivă.
Este important să nu freci cu putere și să nu insiști prea mult în același loc pentru că poți cauza apariția iritațiilor și zonelor dureroase la nivelul călcâielor. Secretul este să folosești piatra ponce cât mai des, la fiecare duș, în loc să încerci să elimini toată pielea moartă dintr-o singură încercare.

Încearcă plasturi cu acid salicilic

O soluție care îți permite să scapi mai ușor de acumularea de piele moartă de la nivelul picioarelor este folosirea plasturilor cu acid salicilic. Aceste produse special concepute pentru eliminarea bătăturilor îngroșate conțin acid salicilic, care dizolvă treptat pielea moartă.
Plasturii se aplică pe pielea curată și uscată, fiind lăsați să acționeze timp de câteva ore.

Folosește o pilă electrică pentru călcâie

Există numeroase aparate de înfrumusețate care te pot ajuta să obții mult mai ușor o piele perfect fină a călcâielor. O variantă este pila electrică sau electronică pentru călcâie. Aceste aparate sunt concepute să îndepărteze treptat și în siguranță pielea moartă și îngroșată de pe călcâie și tălpi. La fel ca în cazul folosirii unei pietre ponce, este important să nu insiști prea mult în aceeași zonă și să te oprești când pielea devine sensibilă.

Cum să elimini complet pielea moartă de pe călcâie: Aplică o cremă cu uree

Ureea este o substanță folosită pentru a trata pielea uscată și crăpată, fiind foarte utilă în dizolvarea calusurilor.
Poți încerca tratamentele pe bază de uree, care au o concentrație mare de substanță activă și dizolvă peste noapte pielea moartă, dar care pot să provoace iritație sau usturime. O variantă mai blândă este folosirea unei creme cu uree cu o concentrație de 20-30%, pe care să o aplici pe picioare seara, inainte de culcare. Pune-ți o pereche de șosete și lasă crema să acționeze până dimineața. Tratamentul cu uree trebuie alternat cu un tratament cu o cremă hidratantă.

Încearcă un tratament natural cu oțet de mere

Îți poți face un tratament natural pentru călcâie cu ingrediente pe care le ai deja în bucătărie. Ai nevoie de oțet de mere, o felie de pâine și folie din plastic.
Înmoaie o felie de pâine în oțet de mere și las-o timp de câteva ore, până când se formează o pastă. Aplică apoi pasta obținută pe călcâie și înfășoară cu folia de plastic. Lasă tratamentul să acționeze peste noapte. Oțetul de mere ajută la dizolvarea pielii uscate de pe călcâie. Nu folosi acest tratament dacă ai crăpături adânci și dureroase la nivelul călcâielor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod