Cum ne ingrijim picioarele

Vara mai mult ca oricand ne expunem talpile picioarelor in incaltaminte foarte decupata sau umblam chiar desculte, pe plaja. De aceea, aspectul placut al acestora este foarte important pentru fiecare. Pentru a arata bine trebuie sa facem un mic efort de intretinere.

Dr. Cristina Soare, director la firma producatoare de produse de ingrijire a corpului "Dr. Soleil", spune ca vara trebuie folosite, in functie de problemele fiecareia, produse de ingrijire sau de tratament. Bolile care apar si pot incomoda foarte tare sunt hiperhidroza, care consta intr-o transpiratie abundenta a picioarelor si un miros neplacut si micozele, prin care unghiile de la picioare isi schimba aspectul datorita neingrijirii sau a unei perechi de incaltaminte neadecvata (ce faciliteaza instalarea unei ciuperci).
Pentru aceste boli, trebuie mers la doctorul dermatolog si, in functie de gravitatea fiecareia, aplicat tratamentul adecvat. In cazul picioarelor umflate care au drept cauza oboseala, statul prea mult in picioare (si nu afectiuni medicale), remediu ar fi plasarea acestora pe un suport mai inalt decat restul corpului, cat timp dormi.

Pentru ingrijirea zilnica, Veronica Pomarleanu, pedichiurista, recomanda folosirea unei pudre antiperspirante pentru picioarele si pentru calcaie, folosirea unei creme abrazive sau a uneia bogata in vitaminele A si E.
De asemenea, pentru un picior cat mai sanatos, este indicata folosirea unei incaltaminte cu interior din piele si a ciorapilor de bumbac. Incaltamintea in care transpiram trebuie schimbata macar o data la doua zile, pentru a-i lasa timp sa se usuce foarte bine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod