Cum îți îngrijești corect pielea în timpul iernii

În urma expunerii la temperaturile scăzute, pielea noastră devine mai sensibilă şi are nevoie de o îngrijire mai atentă!
Pe timpul iernii, pielea noastră este cel mai mult afectată, drept urmare trebuie să îi sărim în ajutor şi să introducem în rutina noastră zilnică noi obiceiuri de îngrijire. Tuturor ni s-a întâmplat de-a lungul timpului să ni se înroşească mâinile, să crape şi să îşi piardă din elasticitate atunci când este frig afară. Chiar şi căldura artificială îşi poate pune amprenta în mod negativ asupra aspectului ei.

Este nevoie de o îngrijire atât la interior, cât şi la exterior, aşa că îţi oferim câteva sfaturi pentru ca pielea ta să arate excepţional şi pe timpul iernii:

Exfoliază pielea

E necesar ca măcar o dată pe săptămână să îţi exfoliezi pielea, indiferent că este vorba de ten sau de corp. Există o largă varietate de creme exfoliante care te pot ajuta să scapi de pielea uscată şi de celulele moarte.

Hidratează-te

Chiar dacă iarna nu mai simţim nevoia să consumăm la fel de multe lichide ca în sezonul cald, cantitatea de apă trebuie să rămână aceeaşi. Consumă zilnic minim 2 l de apă, dar şi ceaiuri calde.

Dormi suficient

E necesar să dormi 7-8 ore pe noapte, pentru că iarna organismul tău consumă mai multă energie şi are nevoie de ajutor din partea ta pentru a-şi reface forţele.

Foloseşte produse cosmetice blânde

Dacă pielea ta este sensibilă, ai grijă ca produsele cosmetice pe care le foloseşti să fie potrivite tipului tău de ten. Dacă te înroşeşti şi te iriţi rapid, atunci foloseşte creme şi loţiuni de corp blânde.

Fă sport

Activitatea fizică este necesară indiferent de condiţiile meteo, însă mai ales pe timpul iernii când circulaţia sângelui este mai afectată decât în mod normal.

Consumă alimente bogate în vitamina C

Alimentele bogate în vitamina C sau suplimentele de vitamina C au rolul de a menţine frumuseţea pielii tale.

Fii atentă la hainele pe care le porţi

Este foarte important să porţi căciuli şi fular, dar şi haine de corp din fibre naturale, care permit pielii să respire.

Ai grijă la temperatura apei atunci când te speli

Încearcă să micşorezi durata băilor sau duşurilor şi evită apa fierbinte!

Hidratează pielea

Insistă pe hidratarea pielii din zona mâinilor, gâtului, coatelor şi genunchilor, dar nu ignora nici celelalte zone. Foloseşte creme puternic hidratante, grase, care stopează îmbătrânirea prematură la care riscăm să ne supunem pe timpul sezonului rece.

Tu cât de multe lucruri știi despre frumusețea pielii? Testează-ți cunostințele pe protejeaza-ti-frumusetea.eva.ro și descoperă alături de noi noua gamă de produse Cien Gold cu pigmenți de aur coloidal!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod