Creeaza-ti propriul spa acasa!



Pentru ten...


Sucul de lamaie este si el un aliat nepretuit. Pe langa faptul ca ajuta la intarirea unghiilor, el poate fi folosit pentru compresele menite sa combata eventualele zone depigmentate de pe fata. Una dintre cele mai eficiente masti este cea din lamaie si albus de ou. Acesta din urma absoarbe excesul de sebum si, datorita continutului ridicat de proteine, contribuie la imbunatatirea structurii celulare in profunzime.

Este greu de facut? Judeca singura: sparge un ou crud, separa galbenusul (de care nu ai nevoie) si bate albusul intr-un castron.
In continuare, taie o lamaie in doua si stoarce jumatate peste albus. Amesteca pana cand vei obtine o pasta omogena. Aplica produsul pe fata uscata si lasa-l sa actioneze un interval de 15-20 de minute, apoi clateste-te din abundenta si usuca-te prin tamponare usoara cu un prosop pufos.

A fost greu? Iar efectele nu se vor lasa mult timp asteptate. Atentie, insa! Aceasta masca nu este recomandata daca ai tenul uscat, acneic sau daca suferi de vreo iritatie.

O alta masca pe care ti-o poti face este cea pe baza de faina de ovaz si...
ceapa. Aceasta din urma actioneaza ca un agent antiinflamator si echilibreaza secretia de colagen - astfel, se poate dovedi utila pentru combaterea acneei. Concomitent, faina de ovaz patrunde in pori, pe care ii curata in profunzime.

Aceasta masca se prepara in felul urmator: in prima faza, ai nevoie de jumatate de ceasca de faina de ovaz neindulcita. Incalzeste-o intr-o oala perfect uscata. Intre timp, curata o ceapa de dimensiune medie si taie-o foarte marunt (ai grija sa nu-si piarda sucul), urmand sa o amesteci apoi cu faina.


Daca vrei ca mixtura sa fie mai omogena, poti adauga putina miere sau, daca ai la indemana, o lingura de argila. Amesteca din nou, pana cand ai o pasta omogena pe care, apoi, o vei tine la frigider timp de cinci-sase zile. Abia ulterior o poti intrebuinta. Poate ca este ceva mai greu de preparat, insa va merita.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona ana pe 28 Mai 2008, 17:53
    manichiura SPA

    Se pot gasi de cumparat toate produsele care fac aceasta maniciura in comert ( ma refer si la pilele folosite si la lacuri ) ???? Multumesc!

    0
    1

  • monica pe 27 Mai 2008, 14:37
    acneea

    articolele de mai sus sunt interesante dar aveti vreo solutie pentru acneea aparuta la dolescenti si care numai trece? va multumesc anticipat

    1
    0

  • juli pe 18 Mai 2008, 10:31
    spa pentru corp, fata..

    Fetelor, in loc sa dati bani pe creme scumpe si frumos mirositoare, mai bine ati folosi produse naturale si v-ati cumpara in schimb un parfum scump.Ca sa ma relaxez si sa imi simt pielea hidratata in fiecare dimineata fac dus cu ulei de masline si cafea proaspat rasnita. In primul rand ma umezesc bine si ma masez cu un burete putin aspru cu un gel de dus oricare, nu conteaza.apoi ma pudrez din belsug cu cafeaua rasnita.Atentie! Nu cu zat, ca toate elementele din cafea sut deja distruse.Cafeaua sa nu fie facuta!Asa...Apoi va masati bine, bine pana se inroseste pielea, dar nici tare, ca doar nu raschetati parchetul! Dupa ce v-ati clatit o sa mirositi bestial! Va ungeti apoi cu o crema hidratanta..Va scriu putin mai incolo continuarea, casotul meu vrea sa-mi cumpere ceva si vrea sa iesim in oras.va pup fetelor si va scriu la intoarcere.pupici

    0
    1

  • Elena pe 14 Mai 2008, 20:52
    spa

    ne bucuram de toate sfaturile cu aspecte "naturale"

    2
    0

  • Pusa Oancea pe 10 Mai 2008, 13:13
    SPA pentru maini !

    Ideile descrise sunt bune Dar ce ma fac cu petele mai inchise ce apar pe brate si maini la o anumita varsta?Dati solutii< crema, lamaie...! Dar decolteul care se rideaza si baza gatului? Cum sa ascund sau ameloirez semnele ...ce apar dupa varsta de 60... de ani?Tin foarte mult la aspectul meu,chiar cu o pensie modesta.Ce sa fac?Elena

    0
    2

  • milica pe 10 Mai 2008, 10:37
    multumesc

    de acord cu violeta si elena

    0
    1

  • violeta pe 10 Mai 2008, 09:00
    multumiri

    Multumim din suflet pentru sfaturi, aveam nevoie de ele; ne-am saturat de creme scumpe. Cu stima

    1
    0

  • ELENA pe 9 Mai 2008, 13:22
    ingrijirea mainilor

    tratamentul pentru ingrijirea mainilor prezentat este foarte interesant si il voi incerca!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod