Ce să faci ca epilarea inghinală cu ceară să fie mai puțin dureroasă

Ce să faci ca epilarea inghinală cu ceară să fie mai puțin dureroasă

Dintre toate procedurile cosmetice, epilarea inghinală cu ceară este fără îndoială una dintre cele mai dureroase.
Bineînțeles, o poți evita, optând pentru soluții mult mai blânde precum aparatul de ras sau crema epilatoare, dar nu vei obține aceleași rezultatele de durată obținute prin epilarea cu ceară. 

Dar dacă pui în practică unele trucuri, poți reduce semnificativ durerea astfel încât epilarea cu ceară să nu devină o experiență traumatizantă. Iată ce ar trebui să încerci:

Ce să faci înainte de epilarea inghinală cu ceară


Lasă părul să crească la lungimea potrivită


Procedura înainte de epilare este la fel de importantă ca și cea de după epilare. În primul rând, trebuie să te asiguri că părul are lungimea necesară. "Este important ca părul să fie suficient de lung. Trebuie să aibă aproximativ lungimea unui bob de orez. Dar nu este nevoie să-l scurtezi dacă crezi că este prea lung. Specialistul îl va scurta dacă este necesar. De multe ori când scurtează părul singuri, oamenii au tendința de a tăia prea scurt", declară redonline.co.uk specialistul în epilare Melanie Coba.

Hidratează și exfoliază înainte


"Părul și pielea uscate faca ca firele să se rupă atunci când sunt epilate. Pentru a obține cele mai bune rezultate, pielea și părul trebuie să fie sănătoase și bine hidratate.
Cea mai bună modalitate de pregătire este să nu te razi între ședințele de epilare, dar să exfoliezi și să hidratezi cu regularitate. Exfolierea este esențială cu o zi înainte de epilare. Un scrub cu o zi înainte de epilare va îndepărta celulele moarte și va elibera firele care sunt prinse sub piele", recomandă specialista.

Ia un antiinflamator înainte de epilare


Dacă ai un prag al durerii destul de scăzut și resimți puternic chiar și cele mai mici înțepături, este o idee bună să iei un calmant cu două ore înainte de epilare, recomandă esteticiana Marta Camkiran. "Astfel este redusă inflamația la nivelul pielii și va estompa durerea", adaugă specialista, care recomandă un calmant pe bază de ibuprofen.

Evită cafeaua


Cofeina stimulează terminațiile nervoase și crește ritmul cardiac, ceea ce ar putea să amplifice durerea din timpul epilării inghinale cu ceară. Evită cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde sau băuturile cu cofeină cu cel puțin două ore înainte de epilare.

Aplică o cremă cu efect anestezic


"Produsele care conțin lidocaină te pot ajuta pentru că amorțesc temporar zona și previn durera", spune Samantha Garlow, specialist în epilare cu ceară, citat de redonline.co.uk.

Bea un shot de votcă


Ar putea părea un sfat mai puțin obișnuit, dar specialiștii îl recomandă. "Votca te va ajuta să scapi de griji și îți va amorți simțurile, mai ales dacă este prima epilare inghinală cu ceară", spune esteticiana Marta Camkiran.

Ce să faci în timpul epilării cu ceară


Respiră adânc și relaxează-te


"Principalul lucru pe care poți să-l faci în timpul epilării este să te relaxezi cât poți de mult și să comunici cu specialistul. Nu te teme să pui întrebări și să-ți spui preferințele pentru ca rezultatul să fie așa cum îți dorești", spune Coba. 

Asigură-te că specialistul ține pielea întinsă


"În timpul epilării, specialistul ar trebui să țină pielea întinsă pentru ca durerea să fie redusă. Dacă este făcută de un estetician cu pregătire, epilarea inghinală cu ceară nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute", spune Coba.

Ce să faci după epilarea inghinală cu ceară


Evită exercițiile și hainele strâmte


Evită exercițiile fizice în aceeași zi, după epilare. "Pielea este sensibilă iar porii sunt deschiși și se pot infecta cu ușurință", spune Coba.
Poartă haine lejere, din materiale ușoare care nu se freacă de piele.

Epilează-te cu regularitate


"Este de preferat să te epilezi cu ceară o dată la aproximativ patru săptămâni pentru că atunci când te epilezi prea devreme sau prea târziu părul este mai predispus să se rupă sub suprafața pielii. Iar când se rupe poate crește mai ușor sub piele", declară specialista în epilare

Evită băile fierbinți și apa sărată în ziua epilării


Ar trebui să aștepți câteva ore după epilare înainte de a-ți face un duș sau o baie fierbinte. Eviți astfel iritarea pielii și infectarea porilor. De asemenea, nu este o idee bună să intri în apă sărată după epilarea inghinală cu ceară. În afara disconfortului imediat, te poți confrunta cu iritații sau infectarea porilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod