Îngrijirea tenului

9 obiceiuri pentru care pielea ta îţi va fi recunoscătoare

Aceste obiceiuri simple de îngrijire sunt esenţiale dacă vrei ca pielea ta să fie strălucitoare şi curată.
Brightside ne învaţă ce trebuie să facem pentru a avea pielea pe care ne-o dorim:

Curăţă regulat ecranul telefonului tău cu tampoane speciale


Ai observat vreodată o erupţie pe obraji? Dacă da, e posibil ca telefonul mobil să fie cauza mâncărimilor, roşelii sau umflăturilor din apropierea pomeţilor. Cercetările recente au demonstrat că ecranul acestor dispozitive poate fi acoperit cu de 10 ori mai multe bacterii decât colacul de toaletă. Pentru a preveni toate acestea, şterge telefonul cu tampoane speciale de curăţare.

Spală pensulele de machiaj


Pensulele de machiaj, dacă sunt utilizare necorespunzător, pot provoca acnee, alergii şi alte probleme ale pielii. Acesta este motivul pentru care spălatul periilor, pensulelor sau a bureţilor trebuie să facă parte din rutina ta de frumuseţe.
Poţi folosi dezinfectant sau şerveţele antibacteriene, iar pentru o curăţare mai profundă sunt utile şamponul şi gelul demachiant de curăţare.

Fii atentă la dieta ta


Alimentele grase sau zahărul sunt inamicii principali pentru pielea ta. Anumite diete sau restricţii alimentare severe pot duce la o piele uscată, ridată sau obosită. Pentru o piele sănătoasă ai nevoie de o dietă ecilibrată cu o mulţime de vitamine şi minerale esenţiale.

Nu îţi exfolia tenul în exces


Exfoliantul facial abraziv face pielea să se simtă proaspătă, curată, netedă şi fără puncte negre. Cu toate acestea, prea mult spalat poate provoca inflamaţii.
Dacă pielea ta are tendinţa de a fi uscată şi de a dezvolta acnee, folosirea scruburilor va agrava starea. Înlocuieşte-le cu o loţiune exfoliantă delicată numai o dată pe săptămână, mai ales dacă tenul tău este gras.

Aplică cremă pe faţă înainte şi după ce înoţi în piscină


Produsele chimice folosite pentru pisicină usucă pielea, lăsând-o deshidratată. Pentru a o proteja de expunerea la clor, foloseşte o cremă hrănitoare de fiecare dată când intră în piscină. După ânot, trebuie să te speli bine pe faşă şi să aplici din nou produse hidratante.

Fă duş imediat după sport


Duşurile din sălile de sport nu sunt cele mai confortabile, însă dacă nu te speli imediat după antrenament, porii, punctele negre şi coşurile se agravează. Trebuie să scapi imediat de transpiraţie!

Fii atentă la semnalele pe care ţi le transmite corpul


Problemele comune precum iritaţiile, roşeaţa şi umflăturile de pe faţă ar putea fi semnale de alarmă cu privire la mai multe probleme grave de sănătate. Aşa că nu le ignora!

Evită duşurile prea fierbinţi


Băile sau duşurile foarte calde tind să distrugă stratul protector de lipide care ajută la reţinerea umezelii în straturile profunde ale pielii. Acest obicei prost poate duce la uscăciunea pielii sau apariţia ridurilor.
Temperatura apei ar trebui să fie ca şi temperatura din cameră.

Bea suficientă apă


Este foarte important să te hidratezi. Fă-ţi un ritual zilnic care să te împiedice să uiţi să bei apă, cum ar fi să bei de fiecare dată când îţi verifici mesajele pe Facebook.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod