8 trucuri care redau strălucirea pielii

Pielea este primul strat de protecţie împotriva factorilor externi, iar îngrijirea ei corectă îţi oferă strălucire, tinereţe, dar şi beneficii importante pentru sănătate. Iată 8 trucuri care redau strălucirea pielii şi o împiedică să îmbătrânească.
Pielea este primul strat de protecţie împotriva factorilor externi, iar îngrijirea ei corectă îţi oferă strălucire, tinereţe, dar şi beneficii importante pentru sănătate. Iată 8 trucuri care redau strălucirea pielii şi o împiedica să îmbătrânească.

Când vrei să-ţi îngrijeşti cât mai bine pielea pentru un aspect sănătos, strălucitor şi proaspăt, nu uita ca gâtul şi pieptul sunt zone la fel de sensibile ca şi faţa şi este important să le acorzi la fel de multă grijă.

Foloseşte un umidificator de aer în dormitor

Hidratarea este cel mai important pas pentru strălucirea pielii. Dacă bei suficientă apă şi eviţi duşurile lungi şi fierbinţi care usucă pielea, următorul pas este achiziţionarea unui umidificator de aer în dormitor.
Umidificatorul de aer este util mai ales iarna pentru a preveni uscarea neplăcută a pielii şi te poate ajuta să respiri mai uşor pentru un somn odihnitor.

Utilizează un săpun gras

Multe tipuri de săpun, inclusiv cel antibacterian pot usca sau irita pielea. Ca să-ţi asiguri o piele strălucitoare şi ca să o împiedici să îmbătrânească, foloseşte zilnic un săpun cu adaos de grăsime sau cremă hidratantă.

Înmoaie pielea cu ulei de măsline

Cea mai naturală modalitate de a îngriji pielea predispusă la uscare este uleiul de măsline, aplicat zilnic în zonele problematice. Câteva picături de ulei de măsline, întinse pe faţă, pe coate, genunchi şi călcâie, în fiecare seară.
Grăsimile monosaturate din uleiul de măsline nu-ţi lasă pielea grasă, dar o hidratează în profunzime.

Mănâncă mai mult usturoi

Usturoiul este un antibacterian natural puternic, iar unele studii au demonstrat că are şi efect anticancerigen. Un studiu realizat în Danemarca arată că celulele epiteliale expuse usturoiului au o viaţă mai lungă şi un aspect mai tânăr pentru mai multă vreme. Dacă nu-ţi place usturoiul proaspăt, adaugă-l la orice mâncare gătită.


Foloseşte aceeaşi gamă de cosmetice

Marile companii de cosmetice oferă produse care îşi completează reciproc acţiunea. Alege o marcă de calitate în care ai încredere şi foloseşte numai acele produse pentru pielea ta.
Când amesteci prea multe cosmetice de la firme diferite, rişti să aplici unele ingrediente în exces pe piele sau să obţii combinaţii care îşi neutralizează reciproc efectele.

Utilizeză lufa zilnic

Pielea exfoliată cu gentileţe în fiecare zi este mai strălucitoare şi mai proaspătă decât cea ignorată timp de mai multe zile şi supusă apoi unei exfolieri agresive. Utilizeză o lufă zilnic cu mişcări circulare la duş pe zonele problematice şi astfel eviţi şi problema firelor de păr prinse sub piele.

Protejează-ţi pielea corect de soare

Pe lângă produsele cosmetice cu SPF de minim 15, care te protejează de radiaţiile ultraviolete, poţi ajuta pielea să ramână tânără mai mult timp folosind o cremă suplimentară.
După ce ai aplicat produsele pentru protecţie solară, poţi aplica deasupra o cremă cu vitamina C, cu vitamina E sau cu beta-caroten, substanţe ce previn pierderea elasticitaţii şi îmbătrânirea pielii provocate de expunerea prelungită la soare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod