6 tratamente de înfrumuseţare cu lămâi

Nu numai că ţin răcelile la distanţă şi te ajută să pierzi în greutate, dar lămâile pot fi de un real folos pentru îngrijirea pielii.
Nu numai că ţin răcelile la distanţă şi te ajută să pierzi în greutate, dar lămâile pot fi de un real folos pentru îngrijirea pielii. Deşi nu reprezintă gustarea ideală dintre mese, lămâile aduc nenumărate beneficii, fie că le consumăm ca atare, fie că le folosim în diferite tratamente.

Conţinutul bogat de vitamina C din lămâi poate face adevărate minuni pentru piele. Dacă eşti adepta tratamentelor naturale şi te-ai săturat de produsele din comerţ, îţi venim în ajutor. Iată 6 metode prin care te poţi folosi de lămâi în îngrijirea pielii, oferite de Shine.com.


Atenţie! În cazul în care optezi pentru un astfel de tratament, trebuie să ştii că lămâile cresc sensibilitatea pielii la lumina solară. Din acest motiv, este recomandat să eviţi expunerea la soare după tratament.

1. Exfoliere

Îndepărtează celulele moarte şi redă un aspect proaspăt pielii spălându-ţi faţa cu un amestec din suc de lămâie şi puţin zahăr.

2. Riduri

Estompează ridurile fine cu ajutorul următoarei reţete: pune la fiert o ceaşcă de lapte, 2 linguriţe de suc de lămâie şi 1 linguriţă de brandy; lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei şi apoi aplică pe faţă; după ce se usucă, clăteşte bine cu apă.

3. Pete

Aşa numitele "pete de bătrâneţe" pot fi tratate cu ajutorul sucului de lămâie aplicat direct pe pete. Lasă-l să acţioneze 15 minute.
Acest procedeu este recomandat de două ori pe zi.

4. Hidratare

Răsfaţă-ţi pielea cu o mască recomandată atât pentru exfoliere cât şi pentru hidratarea pielii amestecând sucul obţinut dintr-o lămâie cu 1/4 ceaşcă de ulei de măsline sau ulei de migdale.

5. Mătreaţă

Scapă de mătreaţă masând scalpul cu doar 2 linguriţe de suc de lămâie. Curăţă bine părul cu apă şi apoi clăteşte-l cu 1 cana de apă amestecată cu o lingură de suc de lămâie.  

6. Tratament pentru unghii

Introdu degetele într-o ceaşcă de apă calduţă amestecată cu sucul obţinut dintr-o jumătate de lămâie şi lasă-le la inmuiat timp de 5 minute. Vei obţine unghii mai albe şi mai curate.

De asemenea, consumul de lămâi poate fi foarte benefic pentru sănătatea ta, mai ales în perioadele reci.
Vitamina C este vitală pentru un sistem imunitar puternic. Principalul rol al acestuia este să ne protejeze de boli, de aceea lămâile sunt recomandate în prevenirea şi tratarea a diverse afecţiuni precum: răceală, gripă, infecţii recurente la nivelul urechii. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, cercetătorii au asociat consumul de lămâi cu un risc scăzut de deces provocat de cancer şi probleme cardiovasculare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • evamonica pe 5 Aug 2012, 10:33
    coate frumoase

    Pentru coate frumoase se pune zeama de lamaie pe o discheta si se lasa sa actioneze putin.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod