5 exfoliante eficiente, ieftine şi care nu-ţi distrug pielea

Dacă vrei ca tenul tău să strălucească de sănătate şi să radieze ai nevoie de exfoliere. Cu ajutorul ingredientelor dintr-un gomaj înlături celulele moarte care dau un aspect tern pielii tale.

Dacă vrei ca tenul tău să strălucească de sănătate şi să radieze ai nevoie de exfoliere. Cu ajutorul ingredientelor dintr-un gomaj înlături celulele moarte care dau un aspect tern pielii tale.

Exfoliant cu miere şi mălai

Este un gomaj ideal pentru faţă. Mălai curăţă, iar mierea hrăneşte şi hidratează. Amestecă o lingură de miere cu o lingură de mălai şi foarte puţină apă, cât să omogenizezi amestecul. Masează-ţi tenul cu acest gomaj după ce ai făcut o baie fierbinte şi porii tăi sunt deschişi. Însă, ai grijă să nu masezi puternic pentru că mălaiul este foarte abraziv.

Mai poţi să foloseşti mălai amestecat cu miere de albine şi smântână. Pasta care rezultă este un gomaj din ingrediente naturale, foarte eficient. Întinde compoziţia pe toată faţa şi masează prin mişcări circulare. După ce ai terminat, clăteşte faţa cu ceai de muşeţel. Cu ajutorul acestui gomaj vei scăpa de punctele negre şi de celulele moarte, iar ceaiul de muşeţel va înlătura toate impurităţile de pe faţă şi va avea şi un rol cicatrizant. 

Exfoliant cu fulgi de ovăz

Amestecă o lingură de fulgi de ovăz măcinaţi cu ulei de măsline presat la rece sau ulei de migdale şi 3 picături ulei esenţial de lavandă sau arbore de ceai dacă ai probleme cu acneea.

Aplică pe faţă efectuând mişcări uşoare şi circulare, lasă să acţioneze 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

Tot cu fulgi de ovăz poţi să amesteci şi un avocado (şi puţină apă, dacă este nevoie pentru a obţine o pastă cremoasă). Aplică pe faţă efectuând mişcări uşoare şi circulare, lasă să acţioneze 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

Exfoliant cu iaurt

Pentru corp poţi să-ţi faci un exfoliant pe bază de iaurt. Acesta conţine acid lactic, un exfoliant delicat, ideal pentru persoanele care au piele sensibilă. Amestecă un pahar de iaurt cu o lingura de miere şi aplică crema rezultată pe tot corpul.

Lasă să acţioneze câteva minute înainte de a te clăti. Mare atenţie dacă ai probleme cu acneea. Acidul lactic o poate agrava, deci nu folosi acest gomaj dacă ai probleme cu acneea pe corp.

Exfoliant cu sare de mare

Amestecă sare de mare (pe care o cumperi de la magazinele Plafar) cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, efectuând un masaj pe tot corpul sub forma unor mişcări circulare. De asemenea, poţi pune sare de mare într-un borcan şi adaugă peste ea 5 - 10 picături de ulei esenţial de lavandă sau orice alt tip de ulei esenţial natural. Închide borcanul cu un capac ermetic şi agită-l până ce uleiul esenţial este absorbit uniform de sare.

Exfoliant cu pudră de migdale

Pisează mărunt un pumn de migdale şi amestecă pudra obţinută cu câteva picături de ulei de măsline. Masează-ţi întreg corpul cu acest exfoliant, apoi clăteşte-te.

Nu uita că după exfoliere pielea ta are nevoie de hidratare. Aşa că, foloseşte ulei de măsline, migdale sau argan dacă vrei ca pielea ta să fie hrănită.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod