5 exfoliante care îndepărtează celulita

Te enervează la culme aspectul de coaja de portocala pe care il observi in oglinda si care troneaza pe coapse şi abdomen. Nu mai ştii ce soluţii să aplici ca să scapi de această problemă sau măcar să o atenuezi? Iată câteva remedii utile!

Te enervează la culme aspectul de coaja de portocala pe care il observi in oglinda si care troneaza pe coapse şi abdomen. Nu mai ştii ce soluţii să aplici ca să scapi de această problemă sau măcar să o atenuezi? Iată câteva remedii utile!

1. Exfoliere cu zaţ de cafea

Nu-l arunca niciodată, ci păstrează-l pentru seara când te întorci de la serviciu şi să-l foloseşti pentru exfolierea zonelor afectate de celulită. Amestecă-l cu puţină cacao şi ulei de măsline, masează zonele cu celulită, lasă-l să acţioneze 10 minute şi îndepărtează cu apă caldă.

2. Exfolierea uscată

Unii specialişti recomandă exfolierea uscată în fiecare zi, masând corpul cu un burete exfoliant sau mănuşi abrazive. Astfel, vei activa circulaţia sângelui favorizând eliminarea toxinelor şi îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii.

3. Exfoliant cu ovăz, migdale măcinate sau sare de mare

Optează pentru produsele exfoliante care au la bază ingrediente precum ovăz, migdale măcinate sau sare de mare, deoarece pielea ta va beneficia de o exfoliere delicată.

4. Exfoliere cu sare de mare

Amestecă sare de mare cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, efectuând un masaj pe tot corpul sub forma unor mişcări circulare.

5. Exfoliere cu făină de mălai

Amestecă puţină făină de mălai cu miere de albine şi ulei de măsline presat la rece. Masează-ţi corpul cu acest amestec, folosind mişcări circulare, după care îndepărtează cu apă caldă.

 

Reguli pentru o exfoliere perfecta

 

  • Masează-ţi pielea înainte de a intra sub duş. Este indicat să foloseşti mănuşile pentru exfoliere sau un burete exfoliant loofah (material abraziv fabricat din fructul unei plante tropicale). Începe de la călcâie şi urcă încet, fără să neglijezi nicio zonă a corpului.
  • Foloseşte un produs exfoliant (gel, cremă, loţiune, unul preparat în casă) după ce ai umezit corpul
  • Masează uşor fiecare parte a corpului, cu mişcări circulare.
  • Pentru o exfoliere mai blândă poţi să foloseşti un prosop cu ajutorul căruia să-ţi masezi pielea.
  • Aplica o lotiune hidratantă după exfoliere. O varianta foarte bună sunt unturile presate la rece de shea, cocos sau cacao care hrânesc pielea foarte bine.

 

Atenţie la alimentele care favorizează celulita!


Potrivit prof. dr. nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi, nu trebuie să ai kilograme în plus pentru a avea celulită. Cunoscută şi sub denumirea de coajă de portocală, celulita afectează 90% dintre femei, indiferent dacă sunt slabe, cu o greutate normală, supraponderale sau chiar dacă fac sport cu regularitate. Cum nu poţi schimba mulţi dintre factorii de risc pentru celulită, trebuie să acorzi o mare importanţă alimentaţiei:

1. Sucurile carbogazoase şi fresh-urile în exces
2. Cafeaua în exces
3. Alcoolul în exces
4. Prăjelile şi alimentaţia de tip fast-food
5. Mezelurile şi alte grăsimi animale preparate industrial (conserve, semipreparate, pate)
6. Dulciurile şi alimentele rafinate


De asemenea, fumatul, hainele strâmte (împiedică circulaţia sângelui, mai ales pantalonii strâmţi şi obiceiul de a sta picior peste picior) şi tocurile înalte intră în categoria factorilor de risc pentru celulită.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sandra pe 27 Mai 2011, 14:38
    anti anti

    am incercat si eu zatul de cafea, e bun, dar am murdarit toata baia....:)) aku folosesc zilnic Lush Buffy, un unt chiar nu m-a dezamagit1 m-a scapat de celulita 4ever!

    3
    0

  • andra pe 24 Feb 2011, 13:46
    exfoliere

    folosesc de cativa ani zatul de cafea ca exfoliant si sunt foarte multumita...nu l-as schimba cu nici un alt produs cosmetic. Il folosesc atat pentru exfolierea corpului cat si a tenului. Pentru corp folosesc zatul de cafea o data pe saptamana, iar pt ten 1-2 ori pe saptamana, evitand cele 5 zile de dinaintea menstruatiei...atunci tenul este mult mai sensibil si il pot irita, aparand astfel cosurile...

    6
    0

  • simika pe 24 Feb 2011, 13:17
    inca un pont...

    amestecati o ceasca de malai cu una de zahar pese care puneti gelul de dus preferat. Masati-va corpul in timpul dusului cu acest amestec. Rezultatele sunt de o finete maxima ;)

    5
    0

  • iepuras1984 pe 24 Feb 2011, 10:24
    anticelulitic

    Am folosit si eu zat de cafea si este cu adevarat un bun exfoliant,ma bucur ca gasesc articole interesante si care ne ajuta.

    9
    0

  • tatiana pe 24 Feb 2011, 10:00
    exfoliere cu zat de cafea

    e grozav, o practic de mult ! incercati si voi, ramane o piele fina si-un miros divin !

    7
    0

  • ceranna pe 24 Feb 2011, 09:12
    anticelulita

    interesant articol

    9
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod