4 remedii Ayurveda pentru un ten strălucitor şi perfect hidratat

Ca să ai un ten de invidiat odată ce înaintezi în vârstă trebuie să ai grijă de pielea ta şi să-i acorzi atenţia cuvenită. Dr. Oz îţi propune un ritual nou, inspirat din terapiile ayurveda, ca să îmbătrâneşti frumos.

Ca să ai un ten de invidiat odată ce înaintezi în vârstă trebuie să ai grijă de pielea ta şi să-i acorzi atenţia cuvenită. Dr. Oz îţi propune un ritual nou, inspirat din terapiile ayurveda, ca să îmbătrâneşti frumos.

Vrei să îţi îmbunătăţeşti aspectul pielii, dar nu ai resursele financiare necesare pentru a recurge la tratamente cosmetice de înfrumuseţare efectuate în saloanele specializate? Află de la Dr. Oz câteva terapii simple şi nu foarte costisitoare pentru a avea grijă de tenul tău şi a-l face să radieze de sănătate. Aceste terapii fac parte din medicina ayurvedică, cu tradiţie în India, care este considerată a fi cea mai veche practică medicală din lume, cu peste 5000 de ani vechime.

Iată care sunt recomandările specialistului pentru un ten luminos şi catifelat:

 

1. Masca de faţă cu lemn de santal

Îmbunătăţeşte imediat aspectul tenului, făcându-l vizibil mai ferm şi atenuând ridurile. Lemnul de santal are un efect detoxifiant, îndepărtând impurităţile pe măsură ce se usucă pe piele. Pentru a prepara masca trebuie să amesteci 5 linguriţe cu pudră din lemn de santal cu apă până când vei obţine consistenţa cremoasă dorită.

Dacă ai probleme cu acneea sau iritaţiile la nivelul pielii, Dr. Oz recomandă să incluzi în reţetă şi 1/4 linguriţă de pudră de turmeric. Dacă ai tenul uscat, amestecă pudra de santal cu ulei de migdale dulci. Aplică masca o dată pe săptămână şi las-o să acţioneze o oră.

2. Masajul facial cu ulei de susan sau de cocos

Este recomandat să efectuezi zilnic un masaj facial pentru a reduce stresul şi a îndepărta acumulările de toxine de la nivelul pielii, care favorizează îmbătrânirea prematură. Uleiul de susan presat la rece sau cel de cocos sunt două dintre opţiunile la care poţi să apelezi pentru a efectua un masaj eficient. Este recomandat să acorzi între 5 şi 30 de minute acestui masaj, pe care îl poţi extinde pe tot corpul.

3. Terapia nazală (Nasya) cu ulei de susan

Această terapie presupune introducerea uleiului de susan într-o nară, deoarece va avea efect detoxifiant. Este o metodă frecvent folosită în medicina ayurvedică pentru a trata stresul, durerea de cap, anxietatea, tulburările de somn, sinuzita, răceeala, alergia şi depresia.

În America a ajuns să fie foarte folosită pentru efectele sale anti-îmbătrânire. Uleiurile pe care poţi să le foloseşti pentru această terapie sunt cel de susan şi untul clarificat (ghee). Se introduce puţin ulei într-o nară şi se inspiră lent. Momentul potrivit pentru această terapie este dimineaţa la prima oră sau cu câteva ore înainte de a te pune la somn. 

 

4. Ceaiul care-ţi menţine tenul mereu tânăr

Îmbătrânirea prematură a pielii este cauzată de acumularea toxinelor în corp. O digestie proastă şi expunerea la stres determină stagnarea alimentelor în tractul digestiv, lucru care favorizează acumularea toxinelor. Pe măsură ce corpul devine tot mai intoxicat, pielea ta va fi vizibil afectată.

De aceea este recomandat să consumi zilnic un cea care te ajută să elimini toxinele din corp. Pentru a prepara ceaiul ai nevoie de: 1/2 linguriţă de seminţe de chimion, 1/2 linguriţă de seminţe de coriandru, 1/2 linguriţă de seminţe de chimen şi 5 căni de apă. Lasă ceaiul să fiarbă 5 minute, strecoară seminţele şi bea cu înghiţituri mici pe parcursul zilei.

Este recomandat să urmezi cu stricteţe aceste patru secrete din medicina ayurvedică timp de cel puţin trei luni pentru a beneficia de efectele ritualului. (foto iStockphoto)

 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camelia pe 4 Aug 2013, 19:22
    acnea

    eu sunt trecuta prin aceasta problema cu mult timp in urma. tratamentul nu e numai local si nici nu face minuni daca nu are un insotitor intern. faceti o cura de o luna de vitamina C si zinc, cu concentratii mai maricele (sa puteti lua 1 cp din fiecare), si local, insa nu zilnic, masca din turmeric si pudra de santal cu lamaie (cateva pic) si apa calda, si zilnic seara la culcare, nidoflor numai pe cos. multa bafta

    0
    0

  • Gaby pe 9 Iun 2012, 14:54
    cosurile...

    un nume de crema ....poi depinde si de ten,daca e gras,uscat sau normal....ca daca iei o crema hidratanta pt ten gras de ex si mai rau faci...eu iti spun din experienta ...sunt patita cu cosurile;)). Si cand iei o crema pt cosuri nu te astepta sa treaca asa cu una cu doua ...trebuie utilizata mult timp si in fiecare zi .....cel putin asa a fost in cazul meu....( acum nu vreau sa fac reclama dar eu sincer cel mai bn m -am impacat cu Nivea dar am utilizat-o vreo 3 luni in fiecare zi si spre surprinderea mea a avut efect). Si intrebati si la farmacie de creme pt cosuri ca si astea din plante sunt bune . Sper ca v-am fost de ajutor. Succes in tratarea cosurilor

    0
    0

  • Mihaela pe 5 Iun 2012, 21:29
    Cum am scapat de cosuri

    De la 11 ani m-am confruntat cu acnee, nu foarte severa, dar deranjanta. Am folosit diferite tratamenteL zineryt (isi face exectul pe moment, dar reapar), argila (nu a avut niciun rezultat asupra cosurilor, dar fata arata oarecum mai luminoasa), diferite masti cu miere, ceai, fructe, etc. La inceputul lunii aprilie m-am hotarat sa folosesc Retin A, iar in paralel dimineata am folosit creme sau masti pentru hidratare intensa. Pot spune ca a avut un efect uimitor. Este adevarat ca trebuie multa rabdare, iar pe langa tratament local, mi-am schimbat si alimentatia. Acum folosesc Retin A doar in perioada menstruatiei cand imi mai apare cate un cos. Au ramas semne de la acnee, dar pe zi ce trece sunt mai putin proeminente. Mult succes si o viata fara cosuri!:)

    0
    0

  • criss pe 16 Mar 2012, 22:18
    apropo de cosuri....

    Hello, Eu nu am reusit sa scap de cosuri, pana nu am facut tratament la cosmetica. Aveam atat de multe, incat nu aveai unde sa pui o unghie, pe toata fata mea, fara sa dai de niste "vulcani noroiosi", cum obisnuiam eu sa numesc cosurile.:) In fine, o cosmeticiana va reusi sa-ti tina cosurile sub control, cu conditia ca tu, sa stai cuminte...si sa nu fugi repede, acasa, sa-ti mai scoti niste cosuri, asa cum erai tu obisnuita. Spun asta, pentru ca, majoritatea cosurilor care apar, sunt intretinute de bacteriile de pe mainile noastre(in prealabil spalate :)), dar, mai ales, datorita metodei ineficace de a stoarce un cos. O cosmeticiana stie cum sa scoata un cos, de la radacina...si, mai mult decat atat, stie care cosuri trebuiesc scoase, si care trebuiesc nebagate in seama.Odata ce incepi sa scoti un cos care nu era de scos, inca, perturbezi acolo un intreg sistem,,,si cosurile se vor inmulti. Prin urmare, sfatul meu e sa mergi la cosmetica. O sa vezi, ca dupa ce mergi de 2 sau 3 ori...cosurile tale se atenueaza vizibil. In plus, aproape fiecare centru din asta de frumusete, cat de precar ar fi el, are mijloace mai moderne de tratament.De ex,, exista si un ozonizator(sper ca l-am numit corect); un aparat care dupa ce ti-au fost extrase cosurile, ti-l plimba un pic pe fata...si le cicatrizeaza imediat...Se reduce astfel riscul ca porii deschisi in urma stoarcerii cosurilor, sa fie expusi prafului. Va urez sa scapati de cosuri, la fel cum am scapat si eu...adica, dupa 3 sedinte de cosmetica...dar, mare grija...nu trebuie sa mai stoarceti nici un cos, fara sa stiti in prealabil, care sunt regulile esentiale. Din experienta mea, regulile ar fi urmatoarele: -demachiere -stat un sfert de ora la aburi(infuzie de musetel) -stoarcerea cosului de la radacina, fara sa mai ramana nimic din el...pt. ca, , in scurt timp se va dezvolta din nou.(la cosmetica doare un pic...semn ca, e cam greu sa-ti provoci de una singura durerea aceea) -aplicarea unei masti relaxante si, cam atat. Dupa aceea trebuie sa fiti foarte cuminti....si sa nu mai stati toata ziua la panda, sa anihilati toate cosurile care va apar, de pe o zi pe alta(eu cam asta faceam :)) Cu cat mai rar manuta pe fata, cu atat sunt sanse sa ai fata mai curata :) Succes maxim. Criss..

    0
    1

  • raluca pe 14 Mar 2012, 13:02
    despre cosuri..

    buna asi dori sa imi spune si mie cineva ce pot face sa imi treaca cosurile de pe fata...sunt oribile si imi lasa semne si noaptea mereu ma mananca fata...am incercat si cu sapun protex...si cu argila..si en tratamente,dar nimik..un sfat va rog urgent

    0
    1

  • andreutza pe 13 Mar 2012, 10:13
    cum sa te tratezi de cosuri

    fetelor dak vreti sa scapati de cosuri trebuie sa cumparati praf de argila(se gaseste la farmacie si e ieftin) pe care il aestecati cu apa si faceti ca o crema pe care o aplicati pe zonele cu probleme.asteptati putin si va clatiti cu apa calduta si dupa va dati cu o crema hidratnta de orice tip.veti vedea rezultate de la prima aplicare.continuati asa vreo duoua saptamani cam o data la doua zile si foarte important cand va spalati pe fata folositi un sapun de borax care se gaseste tot la farmacie si dupa tot o crema hidratanta.apa noastra contine mult clor si dak spalati tenul cu apa simpla mai rau faceti.

    0
    1

  • renata pe 9 Mar 2012, 15:17
    despre cosuri

    Dana si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine, si spatele meu este groaznic cum arata de cosuri si de cicatrice de la ele si nu am rausit cu nimic sa tratez problema asta. Daca este cineva sa ami dea un sfat sau un tratament pt sunt disperata de cum arat. Va multumesc

    1
    0

  • MIHAELA pe 6 Mar 2012, 08:55
    explicatii pt.Alina

    Alina exista 2 feluri de chimion:negru cu bobul aproape rotund care se foloseste mai mult la preparate cu branza si chimionul maro lunguiet pe care il sti, folosit mai des de noi la saratele etc.

    0
    2

  • Alina pe 5 Mar 2012, 20:42
    chimion

    1/2 linguriţă de seminţe de chimion...si.... 1/2 linguriţă de seminţe de chimen ??? dar nu e acelasi lucru chimenul cu chimionul?

    1
    3

  • dana pe 5 Mar 2012, 00:20
    despre cosuri

    Am foarte multe cosuri pe spate as vrea sa imi dati un nume de crema sa scap de ele.va multumesc

    4
    1

  • dana pe 5 Mar 2012, 00:18
    despre cosuri

    Am foarte multe cosuri pe spate as vrea sa imi dati un nume de crema sa scap de ele.va multumesc

    1
    9

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod