Cele mai scumpe parfumuri din lume

Unele dintre cele mai scumpe parfumuri din lume au povești aparte, includ ingrediente extrem de rare și sunt ambalate în sticluțe din materiale prețioase.
Parfumurile de calitate reprezintă nu doar acele arome îmbietoare, ci și un stil de viață. Iar parfumierii de top știu că un parfum exclusivist îi va atrage ca un magnet pe cei mai bogați și extravaganți oameni din lume. Dar ce justifică prețul exorbitant al unor parfumuri? 

Există trei elemente cheie care fac ca un parfum să fie extrem de scump: ingredientele rare, ambalajul de lux și edițiile limitate, exclusiviste.

Printre ingredientele foarte rare și prețioase se numără uleiuri esențiale din plante și flori rare sau substanțe produse de unele animale. De exemplu, moscul este extras din glandele unei c[prioare numite mosc siberian, iar ambergris provine din sistemul digestiv al cașaloților. 

Iată care sunt cele mai scumpe parfumuri din lume:


Cele mai scumpe parfumuri din lume: Caron Poivre

Acest parfum cu arome deosebite a fost creat în anul 1954 pentru a marca aniversarea de 50 de ani a casei de parfumuri Caron.
Este un parfum îndrăzneț, puternic, având note intense de mirodenii. Parfumul costă 1000 de dolari pentru 30 ml. Se comercializează într-o sticluță din cristal Baccarat, decorată cu aur.

Cele mai scumpe parfumuri din lume: Hermès 24 Fauberg

Este un parfum prețios nu doar datorită compoziției sale, ci și datorită faptului că a fost produs în cantitate limitată, de 1000 de sticle. Prețul pentru 30 de ml este de 1500 de dolari. A fost creat de prestigioasa casă Hermes și include arome de iasomie, flori de portoval, patchouli, ylang-ylang și vanilie. Este un parfum delicat, feminin, ambalat într-o sticluță elegantă realizată din cristal St. Louis. Numele este inspirat de adresa magazinului central Hermes din Paris.

Cele mai scumpe parfumuri din lume: Chanel Grand Extrait

Casa de modă Chanel este asociată de mult timp cu unele dintre cele mai apreciate parfumuri din lume.
Primul parfum Chanel No 5 a fost realizat în anul 1921. Însă parfumul Chanel Grand Extrait este cu adevărat exclusivist, având arome florale deosebite. Cu un preț de 4200 de dolari pentru 30 de ml, Chanel Grand Extrait este prezentat într-o sticluță reprezentativă pentru casa Chanel.

Cele mai scumpe parfumuri din lume: Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes

Prețul pentru 30 de ml al acestui parfum este de 6800 de dolari și este justificat de compoziție, ambalajul spectaculos și faptul că este unul dintre cele trei parfumuri ediție limitată ale casei Baccarat. Denumirea sa, Les Larmes Sacrees de Thebes - Lacrimile sacre ale Tebei, face referire la exclusivitatea sa. Baccarat reste cunoscut de mult pentru cristalurile sale, însă în anii '90 a început să producă parfumuri.
Acest parfum este comercializat într-un recipient neobișnuit - o piramidă din cristal cu un capac din cristal de culoarea ametistului. În interiorul piramidei este o bulă aurie în care se află parfumul. Les Larmes Sacrees de Thebes conține două ingrediente folosite încă din antichitate - smirnă și mir - completate de mosc, santal și ambră, cu note florală.

Cele mai scumpe parfumuri din lume: Clive Christian No 1 Imperial Majesty

Acest parfum prestigios a fost creat de unul dintre parfumierii de top ai lumii, iar 30 ml costă 12.700 de dolari. Prețul este justificat de ingredientele rare pe care le conține: vanilie tahitian și rosa centafolis. Aromele sunt completate de cardamom și lăcrămioare. Parfumul este inspirat de imaginea mitologică a Afroditei, zeița frumuseții și a iubirii.
Parfumul este comercializat în sticle din cristal realizat manual, decorate cu aur de 24 de carate plasat pe o placă din argint. Există două variante ale acestui parfum -  unul pentru femei, cu note florale, și unul pentru bărbați, cu arome orientale.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod