6 idei pentru un ten frumos la menopauză

Bufeuri de căldură, stări de agitaţie, de irascibilitate, insomnii şi palpitaţii. Cam asta este starea pe care o ai la menopauză. Iar la toate acestea se adaugă şi problemele cu tenul.
Bufeuri de căldură, stări de agitaţie, de irascibilitate, insomnii şi palpitaţii. Cam asta este starea pe care o ai la menopauză. Iar la toate acestea se adaugă şi problemele cu tenul. Pielea femeilor ajunse la  menopauză (stare care se instalează, în medie, pe la 50 de ani) îmbătrâneşte rapid. Motivul, spun medicii, este dat de lipsa estrogenului. De altfel, şi în perioada de premenopauză pielea devine uscată şi subţire, fiindcă glandele sebacee nu mai funcţionează.

Evident, asta nu înseamnă că femeile ajunse la menopauză nu pot avea un ten „ca la 20 de ani”. Totul ţine de atitudinea femeii, de dorinţa ei de a arăta bine şi de felul în care se îngrijeşte.

1. Ten frumos la menopauza: Gata cu cafeaua şi ţigara!


Cofeina şi alcoolul deshidratează puternic tenul. Iar efectele fumatului asupra tenului se pot vedea şi la o femeie de 20 de ani! Chiar dacă renunţarea la vicii este dificilă, trebuie să te gândeşti că ea poate aduce sau poate păstra frumuseţea.


2. Mănâncă sănătos


Alimentele cu multe "E”-uri, grăsimile şi prăjelile trebuie să dispară din obiceiuri. Este necesar să abordezi un stil de viaţă sănătos: antioxidanţi şi vitamine. Poţi să mănânci cu încredere iaurt, stridii, citrice, afine, cartofi, roşii, cacao, peşte, ulei de măsline. Şi nu uita să bei apă! Curele de slăbire nu sunt indicate, mai ales dacă sunt din cele drastice. Câteva kilograme date repede jos aduc "bucuria” unui ten inestetic, cu "pomeţi căzuţi” şi piele flască.  

3. Foloseşte creme speciale


Dermatologii recomandă menţinerea pielii cât mai hrănită şi cât mai hidratată. Asta înseamnă, în termenii cosmeticienelor, produse speciale bogate în acid hialuronic, antioxidanţi, ceai alb, extracte de seminţe de strugure.
Foarte importante sunt şi cremele de protecţie împotriva razelor ultraviolete, dar şi cele împotriva frigului.

4. Ten frumos la menopauza: Fă multă mişcare!


Indiferent de vârstă, mişcarea este esenţială pentru păstrarea bunei dispoziţii şi pentru a ţine în frâu greutatea corpului. Prin urmare, fă-ţi timp pentru o ieşire în parc, în pas vioi, dis-de-dimineaţă. Sau măcar la sfârşit de săptămână ieşi la o plimbare! Mişcarea face minuni şi asta se va vedea şi pe faţa ta!  

5. Du-te la cosmetică!


Acum există tratament speciale pentru femeile aflate la menopauză. Într-un cabinet de cosmetică poţi cere tratamente faciale de întreţinere (de regulă cu produse pe bază de extract de seminţe de strugure), masaje faciale cu efect de lifting, masaje şi împachetări cu alge.


6. Ten frumos la menopauza: Apelează la chirurgia plastică


În cazul în care, din diferite motive, nu ai avut succes cu soluţiile oferite mai sus, poţi recurge şi la o metodă mai radicală, dacă îţi permiţi financiar: o vizită la un cabinet de chirurgie plastică, unde un specialist te va ajuta să-ţi recapeţi strălucirea şi frumuseţea tenului din tinereţe.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod