Cum îți dai seama că ți se rărește părul: 8 semne

Poate că tocmai îți periai părul sau ai mers la salon și deodată realizezi că părul tău nu mai este la fel de des cum îți aminteai. Atunci când ți se rărește părul schimbarea nu apare peste noapte, dar când observi volumul a scăzut deja considerabil.
În majoritatea cazurilor femeile nu remarcă rărirea părului decât după ce problema este destul de avansată. Dacă se întâmplă acest lucru vor apărea consecințe emoționale și ar putea să-ți afecteze încrederea de sine.
„Efectele la nivel psighologic ale căderii părului sunt dramatice, dar se discută foarte rar despre ele. Femeile se simt rușinate de această problemă și au un sentiment de izolare, deși este o afecțiune des întâlnită”, explică dr. Sonia Batra, specialist dermatolog. Aproximativ 38% dintre femei se vor confrunta cu rărirea părului, cea mai frecventă afecțiune de acest tip fiind alopecia androgenică.
„Dacă observi că ți se rărește părul poate fi vorba despre o combinație dintre istoricul familial, modificări ale hormonilor androgeni, precum și efectul înaintării în vârstă”, potrivit dr.
Batra. Astfel, foliculii încep să se micșoreze, iar părul devine din ce în ce mai fragil. În cele din urmă va începe să scadă și numărul de foliculi.

 
Ce ai putea face pentru a-ți salva părul înainte să fie prea târziu?

Cel mai important este să observi acest proces din timp. Cu cât rărirea părului este diagnosticată mai devreme cu atât poți începe mai rapid un tratament adecvat pentru a remedia situația.

 
Iată care sunt principalele semne că ți se rărește părul:

 
1. Cărarea devine mai lată decât de obicei

Dacă îți aranjezi părul cu o cărare laterală sau pe mijloc și observi că are tendința de a deveni mai lată ar putea fi vorba despre rărirea părului.

 
2. Vezi mai multă piele atunci când îți prinzi părul

Îți place să porți părul prins și de obicei nu vedeai deloc scalpul când abordai acest stil? Dacă deodată observi că pielea scalpului este mai vizibilă cu siguranță numărul de fire de păr a scăzut și trebuie să iei măsuri rapid.

 
3. Părul are un aspect turtit și nu își menține forma 

Îți coafezi mereu părul pentru a obține look-ul perfect, dar în ultima vreme indiferent câte produse folosești părul nu are forma potrivită? În loc să presupui că este uscat sau îngreunat ar trebui să observi cu atenție dacă nu cumva a început să se rărească.

 
4. Mai mult păr pe pernă

Găsești fire de păr pe pernă dimineața? Ar putea fi primul semn că numărul de foliculi este în scădere.

 
5. Mai multe fire pe perie

Dacă atunci când te piepteni observi mai multe fire de păr pe perie decât de obicei ar putea fi o problemă mai profundă decât o zi stresantă. Folosește mișcări blânde pentru a nu favoriza ruperea sau smulgerea firelor și, dacă situația nu se îmbunătățește în 2 săptămâni, ar fi bine să mergi la un consult de specialitate.

 
6. Scurgerea de la cadă înfundată

Dacă îți cad multe fire de păr la spălat vei observa și că scurgerea se poate înfunda temporar.

 
7. Arsuri solare pe scalp

Dacă volumul părului scade, pielea capului este tot mai expusă la efectele negative ale razelor ultraviolete. În cazul în care observi arsuri solare chiar pe scalp este un semnal de alarmă cu privire la rărirea părului.

 
8. O coadă de cal sau un coc de dimensiuni mai mici și slăbirea elasticului sau alunecarea clamelor

Dacă numărul de fire de păr se diminuează vei observa că diferitele accesorii pot aluneca rapid sau chiar volumul părului strâns este vizibil redus.
 
În cazul în care observi unul dintre simptomele de pe această listă este indicat să te adrezei medicului tău pentru a determina cauza pierderii părului. Vei fi testată pentru afecțiuni precum anemia, dezechilibrele hormonale sau afecțiuni ale glandei tiroide.
În general se recomadă suplimente cu biotină, șampoane fără sulfați și balsamuri cu acțiune blândă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod