Uleiul de ricin, secretul pielii perfecte și al părului strălucitor

Uleiul de ricin, secretul pielii perfecte și al părului strălucitor

Să ai o piele impecabilă și un păr super strălucitor ar putea să te coste foarte mult, dacă ne gândim cât de scumpe sunt produsele de îngrijire de top.

Dar nu trebuie neapărat să fie așa. Chiar și celebritățile care arată întotdeauna perfect apelează la unele remedii cât se poate de ieftine, deși în mod sigur își permit cele mai costisitoare tratamente și produse.

Jami Svavy, care lucrează cu numeroase celebrități, este unul dintre specialiștii care dezvăluie un astfel de secret. Aceasta spune că uleiul de ricin este o soluție excelentă pentru a avea un păr frumos și o piele de invidiat. Actrița Charlize Theron se numără printre starurile care folosesc acest ulei natural faimos pentru beneficiile sale.

Svavy spune că folosirea uleiului de ricin este un secret de înfrumusețare care i-a fost dezvăluit de bunica sa.

Makeup artistul îl include și în tratamentele pe care le face clientelor sale celebre, dar îl folosește și ea zilnic în ritualul de îngrijire.

"Aplic uleiul de ricin pe gene în fiecare seară pentru a stimula creșterea naturală a firelor de păr, pe piele pentru a scăpa de zonele uscate, dar și pe păr pentru a obține mai multă strălucire", declară aceasta.

"Uleiul de ricin este compus în principal din acidul gras numit acid ricinoleic. Acționează ca un emolient ce netezește pielea uscată și o face mai catifelată.
De asemenea, creează o barieră la nivelul pielii care blochează apa și previne deshidratarea. Pentru păr, uleiul de ricin acționează ca un lubrifiant, acoperind firele cu un strat protector care netezește cuticulele și face părul mai strălucitor"
, declară specialiștii Good Housekeeping Institute Beauty Lab.

"Eu cumpăr un tub gol de mascara și îl umplu cu ulei de ricin, apoi îl folosesc pentru a aplica pe gene în fiecare seară", spune Svavy. Aceasta mai spune că are efect și asupra cuticulelor, pe care le hidratează intens.

În ceea ce privește părul, Svavy spune că aplică ulei de ricin pe vârfuri de două sau trei ori pe săptămână pentru a preveni despicarea lor.
De asemenea, poți să aplici uleiul de ricin pe pielea foarte uscată a genunchilor, coatelor sau călcâielor, după ce ai folosit crema hidratantă sau loțiunea de corp.

Uleiul de ricin mai este cunoscut pentru capacitatea de a preveni apariția coșurilor. Specialista recomandă să masezi pe ten câteva picături de ulei de ricin, după ce te-ai spălat pe față. Apoi clătește-te și aplică pe coșuri puțin ulei de ricin.

Nu ar trebui să aplici prea mult ulei de ricin pentru că pielea sau părul vor avea un aspect gras.
Începe prin a folosi numai câteva picături și crește apoi treptat cantitatea dacă este necesar.

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod